promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő, hogy mit művelt a magyar válogatott játékos a pályán – a külföldi csapata meg is nyerte a bajnokságot
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar válogatott Ádám Martin csapatának lesz még meccse, de már övék az aranyérem.

Sokan fel fogják húzni a szemöldöküket, hogy Dél-Koreában fociznak, és van bajnokság is? Nem csak, hogy van bajnokság, de már lezártnak is lehet tekinteni. Biztosan szinte az összes európai klubcsapat szívesen cserélne most az Ulszan Hyundai gárdájával, akiknek nem lesz kellemes a szezon csaknem közepén beiktatni egy világbajnokságot.

A 2022-es labdarúgó-világbajnokságot ugyebár Katarban rendezik meg, ami november 20-án indul, és december 18-ig tart. A katari rendezés miatt persze rengetegen húzzák a szájukat, főleg a nagyobb bajnokságok, akiknek emiatt szünetet kell tartaniuk. A téli rendezés miatt mi magyarok is elfelejthetjük sörözést a nagy melegben, ehelyett vacoghatunk az egyik pubban, vagy nézhetjük otthon a mérkőzéseket.

Ha Magyarország ott lenne a katari világbajnokságon, akkor Ádám Martin már nyugodtan hátradőlhetne, mert megtette, amit a dél-koreai csapata megkövetelt tőle. A Nemzeti Sport is beszámolt róla, hogy az Ulszan Hyundai 2–1-re győzött a Kangvon vendégeként magyar idő szerint vasárnap hajnalban, ezzel 17 év után ismét megnyerte a dél-koreai élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot, a K League 1-t.

Ádám Martin a második félidőben állt be, és ő lett a mérkőzés igazi sztárja. A 75. percben fejjel csúsztatta meg a labdát, ezzel gólpasszt adott Um Von Szangnak, majd a hajrában a magyar játékos vitte be a győztes találatot egy szöglet után.

Mivel az Ulszan Hyundai győzött, biztossá vált, hogy övék a bajnokság. A 27 éves, nyolcszoros válogatott Ádám – aki már kilenc gólnál jár a bajnokságban – felnőttpályafutása első jelentős trófeáját hódította el.

Tehát a legutóbbi meccs magyar hőse Ádám Martin lett, akit nagyon megünnepeltek a dél-koreai szurkolók. Az Ulszan sikerével 17 év elteltével, 1996 és 2005 után története során harmadszor ünnepelhet bajnoki címet. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás