promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Volt idő, amikor Szalai Ádámot elküldték a fenébe a szurkolók, aztán mégis csodát csinált
Borítókép:  MTI Fotó: Kovács Tamás
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szalai Ádámtól már nem fognak tovább rettegni a németek.

A magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában 2-0-s vereséget szenvedett az Európa-bajnok olasz csapattól a Nemzetek Ligája zárófordulójában, így az A divízió 3. csoportjának második helyén zárta a sorozatot.

Marco Rossi szerette volna, ha még egy csodát össze tud hozni a csapat, de így is büszke mindenkire.

Hiába a vereség, a szurkolók elégetettek voltak a magyar labdarúgó-válogatott teljesítményével, és gyönyörűen búcsúztak Szalai Ádámtól is, akinek ez volt az utolsó, 86. meccse a címeres mezben. Ezzel a csatár megelőzte Puskás Ferencet, az Aranycsapat legendás kapitányát, egyúttal utolérte az örökrangsor hetedik helyén álló Grosics Gyulát

Szalai Ádám kihozta magából a maximumot, és ha ez nem lenne elég, németek elleni találatát választották a labdarúgó Nemzetek Ligája ötödik fordulója legszebb góljának, ami ráadásul győzelmet ért a csapatnak.

Pedig a tavalyi Európa Bajnokságon is volt egy pont, amikor teljesen elfordultak az FC Basel támadójától a szurkolók, és nem örültek neki, hogy a németek ellen pályára léphet, mivel akkor helyrejött a sérülése.

„Jobbulást Ádámnak, de egyértelmű hogy nélküle sokkal gyorsabb és hatékonyabb a támadójátékunk! Ha csodát akarunk tenni Münchenben nem kéne erőltetni”

„Örülök hogy nincs nagy baj , de jó lenne ha nem játszana , a csapat érdeke lebeghetne a szeme előtt , akkor lenne igazi vezér”

- írták anno a kommentelők.

Tehát a szurkolók lemondtak róla, és nem akarták a pályán látni, de például Király Gábor is azt mondta, hogy szükség van a rutinjára. Azon a mérkőzésen Szalai Ádámnak gól és gólpassz fűződött a nevéhez. A német Bildnél ő is lett a meccs embere, míg a második legjobbnak Sallai Rolandot és Willi Orbánt találta a lap.

Akkor bravúrt tudott összehozni a magyar labdarúgó-válogatott, és majdnem kiejtették a németeket az Európa-bajnokságról. Kicsi hiányzott a csodához, mivel 2-1-re vezettünk, de Leon Goretzka, a Bayern München középpályása ki tudott egyenlíteni a 84-ik percben.

Szalai Ádám tehát visszavonult, így tőle már nem fognak rettegni a németek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás