promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rezgő análgyöngyökkel csalhatott a 19 éves sakkozó, hatalmas a botrány
Borítókép:  Hans Niemann / youtube.com/Chess King (screenshot)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az esélytelennek tűnő Hans Niemann legyőzte a legendás sakkmestert, Magnus Carlsent, ez pedig állítólag egy szexuális segédeszköznek köszönhető.

A sakk a legtöbb ember szerint nem számít egy éppenséggel izgalmas sportnak, de A vezércsel című Netflixes sorozatnak köszönhetően hirtelen hatalmas lett az érdeklődés iránta, így egyebek között a Saint Louis Sakk Klub versenyét is jóval többen követték, mint általában – és milyen jól tették azok, akik izgalomra vágytak, hiszen akkora botrány kerekedett, ami az egész világot megdöbbentette az utóbbi napokban.

Sokak legnagyobb meglepetésére a 19 éves Hans Niemann legyőzte a hatalmas sakkmestert, az ötszörös Sakk-Oscar-díjas Magnus Carlsent, aki a játszma után nem sokkal ki is szállt a versenyből, erre pedig még sosem volt példa a pályafutásában. Állítólag nem azért döntött így, mert annyira megborult a megdöbbentő veszteség miatt, hanem elvileg egy elég bizarr csalást sejt a háttérben – legalábbis tett erre utaló jeleket.

Pillanatok alatt bejárta a világhálót az a feltételezés, hogy Hans Niemann szexuális segédeszközzel, egészen pontosan vezetéknélküli, rezgős análgyöngyökkel csalhatott a Magnus Carlsen elleni mérkőzésén: egyes sejtések szerint a cinkostársa által küldött rezgéseket dekódolta a fenekével a fiatal, esélytelennek tartott sakkjátékos, ennek köszönhetően tudta legyőzni az ellenfelét.

Hans Niemann természetesen tagadja a vádakat, és egy meztelen visszavágót is bevállalna, hogy bizonyítsa az igazát. A sakkozót amúgy már többször is csaláson kapták, de most mentségére legyen, hogy a játszma előtt és után is átvizsgálták őt fémdetektorral, mint az összes többi versenyzőt – bár ez nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy más úton csalhatott, esetleg úgy, hogy előre megtudta Magnus Carlsen nyitólépését, és így jobban fel tudott készülni.

Bármi is legyen a hatalmas botrány mögött rejtőző igazság, az biztos, hogy nagyon furcsa az egész eset, és erre még nem volt példa a sakk világában – bár sokan nem bánják ezt az izgalmat, hiszen ez is csak egy újabb löketet ad ennek a sportnak.

Itt lehet megnézni Magnus Carlsen bejegyzését, amiben bejelentette, hogy kiszáll a versenyből, illetve mellékelt egy régebbi reakcióvideót is, amiben az ismert edző, José Mourinho azt mondja sokat sejtető módon, hogy „ha beszélek, nagy bajba kerülök” – vagyis Magnus Carlsennek volna mit mondania, de nem akar bajba kerülni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás