promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
RTL Klub és a Forma-1? Sokan visszasírják ezeket az időket, de ismét eldőlt a száguldó cirkusz sorsa
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tisztázódott, hogy 2025 végéig hol látható majd a Forma-1.

Nagyon messzire kell visszamennünk az időben, amikor 2001-ben a Forma-1-es világbajnokság futamainak magyarországi tévéközvetítésére kiírt pályázat győztese az RTL Klub lett.

A múltban a Magyar Televízió is versenyben volt, de a kereskedelmi tévé beelőzte – akkor itt a pénzügyi paraméterek is közrejátszottak. A legtöbb rajongó visszasírja ezt az időszakot, akik imádták az akkori pörgős felvezetést is. Bár néhányan azért felhozták azt, hogy sokszor az RTL például nem adta az időmérőket.

Aki nosztalgiázna egyet, az most megteheti egy régi felvezető videóval, amit 2009-ben használtak.

Aztán 2012-ben jött a váltás, és eldőlt, hogy onnantól nem az RTL Klub közvetíti a Forma-1 futamait. Itt dőlt el, hogy a közvetítési jogok a közmédiához kerülnek. Akkoriban a csatorna reklámbevételei folyamatosan csökkentek, így változtatniuk kellett a műsorpolitikán.

Most az újabb közvetítési szerződés aláírásával hivatalossá vált, hogy a következő három szezonban is kizárólag a közmédia közvetíti Magyarországon a Forma-1 versenyeit. A nézettség Folyamatosan rekordokat dönt, ráadásul egyedülálló módon 2021-ben és 2022-ben is növekedett a nézőszám. Idén már átlagosan több mint félmillió magyar követte az M4 Sporton a futamokat.

Közben az M4 Sport+ elindításának az autósport szurkolói is örülhettek, hiszen így a betétfutamok - például az ifj. Tóth Lászlót is foglalkoztató F3-as versenyek - jóval nagyobb arányban kerülnek élőben a képernyőre.

Az újabb közvetítési szerződés 2025 végéig továbbra is magában foglalja a szabadedzések, az időmérők, a sprintfutamok és a nagydíjak közvetítéseit is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás