promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heteken belül elfogy az üzemanyag Magyarországon?
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Heteken belül komoly üzemanyaghiány lehet a magyar benzinkutakon.

A kormány szombaton jelentette be, hogy ezentúl csak a magántulajdonú gépjárművekre, a taxikra, és a mezőgazdasági gépekre marad érvényes a 480 forintos benzinár, míg a céges autókba már csak piaci áron lehet tankolni. Ez az aktuális árfolyamon azt jelenti, hogy a 95-ös benzinért 687 forintot kell fizetni literenként, a 98-as benzinért 705 forintot, míg a dízelért 739 forintot.

A Független Benzinkutasok Szövetsége szerint heteken belül komoly üzemanyaghiány alakulhat ki a magyarországi benzinkutakon. A szövetség elnöke az RTL Híradónak beszélt arról, hogy több benzinkúton már most sincs dízel, de olyan töltőállomás is van (például Szombathelyen), ahol már semmilyen üzemanyagot nem lehet kapni. Egri Gábor szerint az lenne erre a legjobb megoldás, ha a kormány teljesen eltörölnék a benzinárstopot, és szociális alapon támogatnák azokat az autósokat, akik tényleg rászorulnak.

„Nagyon jelentős áruhiány van a régióban, alapvetően gázolajból, tehát mi úgy számolunk, hogy heteken belül problémás lehet az országban a gázolajellátás. (...) A megoldás egyértelműen az lenne, hogy az ársapkát el kellene törölni, és - amit már mi is többször javasoltunk - szociális alapon kellene támogatni azokat az autósokat, akik rászorulnak a támogatásra”

A kormány azonban nem tervezi, hogy szigorítana a mennyiségi limiten. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a szombati Kormányinfón úgy fogalmazott, hogy nem szeretnének további korlátozásokat bevezetni.

„Hosszan tárgyaltunk a MOL-al, és a náluk meglévő fogyasztási adatok alapján pillanatnyilag, vélhetően így fenntartható lesz a jelenlegi rendszer”

Vagyis a magánszemélyek október 1-jéig továbbra is 480 forintért tankolhatnak majd az autóikba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás