promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
N****rnek nevezte Hamiltont Verstappen leendő apósa, durvul a harc a Forma–1-ben
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A gyönyörű Kelly Piquet apja váltott rasszista üzemmódba egy rádióműsorban.

Új szabályok léptek életbe idén a Forma–1-ben, ami alaposan felborította az erőviszonyokat. Az előző években taroló Mercedes sehol sincs, a Red Bull és a Ferrari harcol a világbajnoki címért. A tavalyi győztes holland Max Verstappen toronymagasan, 46 ponttal vezeti a tabellát a hétvégén sorra kerülő Brit Nagydíj előtt.

Ilyen körülmények között felesleges volt felemlegetni a 2021-ben Silverstone-ban történteket, amikor a címért egész évben kőkemény csatát vívó Lewis Hamilton és Verstappen szó szerint is összecsaptak. Az ütközésben a holland húzta a rövidebbet, 51 G-s erővel csapódott a gumifalba.

Leendő apósa, a háromszoros világbajnok brazil Nelson Piquet – talán egyfajta provokációként – tavaly év végén újra előhozakodott a sztorival. Nem is akárhogy, hiszen a 69 éves egykori versenyző a portugál „neguinho” (azaz n****r) szót használta a sötétebb bőrű, grenadai születésű apától származó angol Hamiltonra, amitől elszabadult a pokol.

Piquet sohasem ment a szomszédba egy kis rosszindulatért, versenyzőként is alattomos, számító emberként ismerték, de a csúcson mindig nagy a tülekedés, és keményebben bánnak egymással a vetélytársak, a brazil sem lehetett volna jópofizással többszörös világbajnok.

Az ominózus szót még 2021-ben használta egy brazil rádióműsorban, de csak most kapta fel a hírt a globális média. Piquet éppen a tavalyi angliai baleset részleteit taglalta, amikor a rasszista kifejezés kiröppent a száján.

A Forma–1 hivatalos közleményben ítélte el a dolgot, akárcsak Hamilton csapata, a Mercedes, amely igazi bajnoknak, illetve a rasszizmus elleni harc élenjárójának nevezte pilótáját. Piquet alighanem egy időre ki lesz tiltva a versenypályákról, bár közleményben kért bocsánatot a megsértett angoltól.

Silverstone-ban most megszólalt Verstappen is, aki nemcsak vetélytársként, de Piquet lánya, a gyönyörű Kelly párjaként is érintett az ügyben. A holland szerint nem volt helyénvaló a sokat idézett szó használata, viszont meggyőződése, hogy a háromszoros világbajnok nem rasszista, csak más kultúrkörből származik, ahol az efféle kifejezések elfogadottabbak. Lépjünk is rajta túl, nézegessünk inkább néhány Kelly Piquet-fotót:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás