promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
II. Erzsébetben régi sebeket szakíthatott fel Magyarország fölényes győzelme az angolok ellen
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Valószínűleg még II. Erzsébet sem számított arra, hogy az Anglia – Magyarország mérkőzés végeredménye 4-0 lesz.

Aki látta, az még mindig nem hiszi el, hogy Magyarország idegenben 4-0-ra meg tudta verni Angliát a Nemzetek Ligája A divíziójának negyedik fordulójában. A wolverhamptoni Molineux Stadion most bizony nem az angol szurkolóktól, hanem a magyaroktól volt hangos.

Anglia nem igazán vette komolyan a Nemzetek Ligája mérkőzéseket, és itt bizony az is benne van a pakliban, hogy a sztárok egy nagyon erős szezonon vannak túl, akik a klubcsapataikban kihajtották magukat. A félgőz azonban nem volt elég, így az angol labdarúgó-válogatott beleszaladt a nagy történelmi pofonba. Egy 4-0-ra persze még az se mentség, hogy a játékosok el voltak fáradva.

A meccsen Sallai Roland duplázott, a hajrában betalált még Nagy Zsolt és Gazdag Dániel is. A házigazda a második félidőben mintha pályán se lett volna, ráadásul még egy piros lapot is összeszedtek.

Anglia 94 éve nem szenvedett ilyen arányú vereséget hazai pályán, és a kedd esti eredmény után még az sem biztos, hogy a válogatott Katarig vissza tudja szerezni önbizalmát, méltóságáról nem is beszélve – fogalmazott a The Daily Telegraph.

Nem meglepő, hogy az angol sajtó minden lapja gyakorlatilag darabokra szedte az angol válogatottat a meglepő zakó után. Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint tanítványai csapatként, közösen szenvedtek és küzdöttek az angolok otthonában.

Magyarország legutóbb 1953-ban győzött Angliában, akkor az Évszázad mérkőzésén a Puskás Ferenc fémjelezte Aranycsapat diadalmaskodott 6-3-ra. Hihetetlen, de II. Erzsébet ekkor már uralkodó volt. Ezt az Újságmúzeum meg is lovagolta egy tökéletes mémmel.

II. Erzsébetben tehát lehet régi sebeket szakított fel Magyarország győzelme, és biztosak lehetünk, hogy még ő is emlékszik a legendás Puskás Ferencre. Most lehet éppen Sallai Roland nevét jegyezte meg.

Tehát Magyarország 69 év után ismét győzött Angliában, és most még a kapunk is teljesen érintetlen maradt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás