promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Végre egy kütyü, ami megmozgatja gyermekét – aktivitásmérővel és játékos kihívásokkal az egészségesebb jövőért (x)
Borítókép:  KidSafe Prime 4G vízálló gyerek okosóra lépésszámlálóval
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A digitális világ bizony egyre erősebben jelen van hétköznapjainkban és csemetéinket sem tudjuk előle elzárni – még akkor sem, ha esetleg szeretnénk. Amikor kikerülhetetlenül felmerül a kérdés, hogy okoseszközt kell nekik választanunk, minden szülő legnagyobb félelme, hogy attól kezdve gyermeke majd csak egyik helyről ül a másikra, miközben a képernyőre mered üveges tekintettel.

Ezt a kimenetelt mindenképpen érdemes volna elkerülni, elvégre a fejlődő szervezet számára a megfelelő mennyiségű napi mozgás kiemelten fontos. Szerencsére a mobiltelefonnal ellentétben a gyerek okosóráknálmegúszhatjuk ezt a „punnyadási faktort”, nem kell ettől tartanunk, sőt az egyszerűen kezelhető felületbe épített számos funkció akár a játékos motiváció eszköze is lehet!

malbini.hu kínálatában kapható gyerek okosórák mindegyike lépésszámláló funkcióval is el van látva. Ahogy a felnőttek is büszkén mutogatják milyen komoly távolságokat tettek meg egy nap alatt, úgy az apróságokat is szuperül lehet ezzel motiválni, ha elég rafináltak vagyunk.

Ha több gyermek és több okosóra is van már a családban, akár játékos versenyt is hirdethetünk közöttük, apró jutalmakkal a nap legaktívabb családtagjának. Extra díjak járhatnak érte, ha mondjuk nem csak a tesókat, hanem akár még apát is sikerül lekörözni a jó eredménnyel. Aktivitásra bíró, motiváló családi verseny kerekedhet, ha mindig pontosan vezetjük az eredményeket, melyre aztán heti vagy havi kihívást is alapozhatunk, a hosszabb távú siker érdekében.

Kincskereső a szabadban

Kép: Pixabay.com

gyerek okosórák egy részében is megtalálható kamera, chat és beépített ledlámpa funkciókkal akár kémfilmeket idéző hangulatot teremthetünk a játszótéren, sőt kis kreativitással játékos kincskereső feladatokat is kitalálhatunk. Például aki a legtöbb állatot vagy növényt lefényképezi, az apró jutalmat kaphat.

Több gyerekből alkossunk csapatokat és közben tartsuk velük a kapcsolatot a kétirányú hívás segítségével. Hagyjuk kibontakozni őket és figyeljük meg, hogy ők maguk fognak újabb és újabb ötletekkel előállni az okosóra szabadtéri időtöltésbe való bevonásáról és hasznosításáról a különféle játékok alatt.

Időjárásjelentés

Ha olyan eszközt választunk, ami időjárás állomás is egyben, kevésbé kell majd tartanunk attól, hogy gyermeke szeles, csapadékos időben ott felejti a sapkát, esőkabátot az iskolában és azok nélkül indul haza. Szoktassuk rá, hogy mindig figyelje az okosóráján az időjárást, sőt akár legyen ő a családi felelős és jelezze reggel, hogyan öltözzünk fel, milyen ruhában lesz érdemes elindulni aznap otthonról.

Mozgásban, biztonságosan

Az okosórák egyik legnagyobb előnye, hogy gyermekét bármikor követni tudja a beépített GPS-nek köszönhetően. Sőt ezen felül a Kidsafe órákkal például 3 különböző virtuális területet is meghatározhatunk, amin belül biztonságosan mozoghatnak csemetéink, amikor viszont elhagyják ezeket, az óra biztonsági riasztást küld telefonunkra.

Bírja a gyűrődést

A gyerekeknek készülő okosóráknál – amellett, hogy sokféle választható színben és izgalmas formákkal kaphatóak – a tartósság és a strapabírás is kiemelten fontos szempontként jelenik meg.

Könnyen tisztítható rugalmas anyagok, masszív felépítés és IP67 és IP68 vízállóság jellemzik ezeket a termékeket. Egyes típusok ugyan nem feltétlenül tekinthetők olcsónak, ugyanakkor cserébe viszont szülőként kevésbé kell attól tartanunk, hogy az újonnan kiválasztott okosóra már másnap összetörik egy óvatlan mozdulatnak köszönhetően. Ezenfelül az akkumulátorok üzemideje is jó 2-3 napra lett tervezve, sőt a legtöbb típus a mágneses töltővel egyszerűen és gyorsan feltölthető.

Okoseszközt a lurkóknak: miért jó választás a gyerek okosóra?

Ha éppen most fontolgatjuk, hogy okoseszközt vásároljunk csemeténknek, akkor egy okosóra mindenképpen megfontolandó választás lehet.

Ezeknek az újszerű eszközöknek sokkal kevesebb figyelemelterelő funkciójuk van, mint a végtelen számú telepíthető applikációt biztosító Android vagy iOS mobilkészülékek, ahogyan nem kell tartanunk a játékokba épített fizetős szolgáltatásoktól sem.

Sőt mi több, azt a néhány funkciót, melyek zavarhatják a gyerekeket a koncentrálásban a tanítás alatt a hétköznapokon, egyetlen mozdulattal, akár távolról is kikapcsolhatjuk, az egyes típusokon elérhető „iskola mód” funkció segítségével.

A jó választás garantálja, hogy egyszerre lesznek hatékonyabbak, biztonságosabbak mindennapjaink, ahogyan gyermekünk sem marad le társaitól a digitális írástudás világában, sőt végre neki is lesz egy modern, okos kütyüje.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás