promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Iszonyatos baki: egy buta elszólás miatt börtönbe kerülhet az olimpiai bajnok?
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A téli olimpia egyik legforróbb pontja lehet az ügy.

Az elmúlt időszakban a világ a téli olimpia lázában égett, Magyarországon is rengetegen örültek, amikor Liu Shaoang magyar sporttörténelmet írt, amikor megszerezte az első egyéni magyar téli olimpiai aranyérmet. A csúcsteljesítmény férfi 500 méteren történt.

És rövid idő alatt már el is ült az a bánat és szomorúság, amely a címvédő magyar váltó versenye után volt. De az olimpia azért is emlékezetes maradhat számunkra, mivel Liu Shaolin Sándor néhány percig aranyérmesnek érezhette magát 1000 méteren, ám később elvették tőle az aranyat. Az újságok még napokig cikkeztek az eseményről,

sőt, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség vizsgálatot is kért az ügyben.

Ám a magyar vonatkozású történések mellett is akadt rengeteg érdekesség, többek között az, hogy Ku Aj-ling Eileen, a kínai szupermodell sportoló 18 évesen és 158 évesen aranyérmes lett síakrobatanők big air (ugrás) versenyszámban, ezzel pedig minden idők legfiatalabb kínai téli olimpiai bajnoka lett.

Rengeteget cikkeztek róla az újságok, ám a legutóbb már az örömbe vegyült egy kis üröm is, mivel Ku Aj-ling Eileen egy posztjában olyat engedett meg magának, amit lehet, hogy nem kellett volna.

Az Eurosport.hu beszámolója szerint még az olimpiai bajnoki címe előtt Instagram-on erre a kérdésre válaszolt:

"Miért használhatod az Instagramot, miközben kínaiak milliói nem használhatják? Miért részesülsz kínai állampolgárként kivételezett bánásmódban? Ez nem igazságos! Tudnál harcolni azokért a honfitársaidért, akik nem használhatják szabadon az internetet?"

Így:

"Bárki használhat VPN-t, ráadásul teljesen ingyen le lehet tölteni az App Store-ból"

Kínában a VPN-ek (virtuális magánhálózatok) használata illegális, sőt, az elmúlt időszakban börtönbüntetés lett a vége annak, akit ilyen használatán kaptak. A posztot amúgy azóta törölték, de rengeteg képernyőfotó készült róla, így az internetes térben már nem lehet megállítani a terjedését.

Természetesen elképzelhetetlennek tűnik, hogy a szimbólummá váló sportoló börtönbüntetést kapna...

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás