promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy magyar, aki majdnem Sylvester Stallone főellensége lett a Rocky negyedik részében, Dolph Lundgren helyett - videó
Borítókép:  MGM/UA film/Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy sztori, amitől a kultfilm még kultabb lesz Magyarországon.

A Sylvester Stallone-i zseni ihlette Rocky-filmek egyik legellenszenvesebb figurája volt a most a Creed második részében is visszatérő Ivan Drago, aki megölte Apollo Creedet. Később pedig a fia összecsapott Creed fiával, így pedig egy újabb film erejére Dolph Lundgren visszatért Sylvester Stallone mellé a ring mellé.

De mi van akkor, ha ez máshogy alakul? Merthogy simán megtörténhetett volna, akkor bizony nem Dolph Lundgren tért volna vissza a Creed-filmben sem, hanem egy, később a Bud Spencer-filmekben is sokszor feltűnő, magyar származású sportoló, Bugner József.

Pár évvel korábban ugyanis Bugner József, azaz Joe Bugner egy interjú keretében a HVG-nek elárulta, hogy bizony esélyes volt nagyon, hogy bekerüljön ebbe a bizonyos Rocky-filmbe. Először rá gondoltak, amikor Rocky ellenfelét keresték. A bokszoló azt nyilatkozta, hogy elhívták egy beszélgetésre, ahol Stallone megkérdezte tőle, hogy eljátszaná-e az orosz bokszoló szerepét a filmben. Bugner igent mondott neki, ám azt is megjegyzte Stallonénak, hogy profi bokszolóként lehetséges, hogy sokmindenre képes a ringben, amire egy színész nem biztos. 

Bugner az interjúban azt nyilatkozta, hogy ekkor a színész elkezdett túlságosan irányítóan beszélni vele.

Bugner végül nem kapta meg a szerepet, de nagyon közel állt hozzá

A magyar származású bokszoló amúgy 1950-ben Szőregen született Kreul József néven. Édesanyjával 1956-ban hagyta el az országot, először Angliában, majd Ausztráliában telepedtek le. Később a világ egyik leghíresebb ökölvívója lett, aki többek között Muhammad Alival és Joe Frazierrel is megütközött a ringben. 48 évesen pedig világbajnok lett, ma Ausztráliában él.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás