promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Két ország területére esik egy focistadion, és a csapat most nem játszhat az eltérő járványügyi szabályok miatt
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Wales ragaszkodik a zárt kapus meccsekhez, ami azonban a klub végét jelentené.

Anglia és Wales többnyire szépen megvannak az Egyesült Királyság (UK) keretein belül, de a koronavírus-járvány ezen a téren is előidézett rendkívüli helyzeteket. Az alapvető gondot az jelenti, hogy az egészségügyi előírások eltérnek a két ország tekintetében.

Emiatt keveredett óriási zűrzavarba az angol 6. osztályban játszó Chester FC csapata is. A klub és a város angol, a meccseket angol rendőrök szokták biztosítani, ám furcsa módon a stadion bejárata már walesi területre esik. Az ottani hatóságok pedig nem akarják engedélyezni, hogy a gárda nézők előtt játssza mérkőzéseit a mostani vészterhes időkben.

Fotó: Google Maps

Wales a járványkezelésben sokkal szigorúbb előírásokat alkalmaz Angliánál, a szabadtéri rendezvények például 50 fő fölött tiltva vannak. Ennek ellenére a fertőzöttek száma náluk meredekebben emelkedik, de ez most mellékesnek számít.

„A mi klubunk zömmel a szurkolók tulajdonában van, tehát anyagilag fenntartható modell alapján működik. Nem halmozunk fel adósságokat, nem veszünk fel kölcsönt, nem költekezünk túl, és elsősorban a meccsbevételekre támaszkodunk”

– magyarázta Andy Morris, a Chester FC elnöke, hogy miért jelent óriási gondot számukra a hatóságok mostani kekeckedése. Nem túloz azzal, hogy a zárt kapus meccsek akár a klub végzetét is okozhatják.

Karácsony óta viszont nem gyűlhetnek össze tömegek Walesben, miközben Angliában megtarthatják a nagyobb sportrendezvényeket is. A Chester egy-egy meccsen nagyjából 2000 néző előtt játszik, ezt pedig a walesiek most nem engedhetik meg.

A megoldás nyilván az lehetne, ha egyértelműen kimondanák, hogy a csapatra és a stadionra az angol törvények vonatkoznak, ezért a Chester bírósághoz fordul. Egyelőre azonban nem nekik áll a zászló, és a halogatás a mindössze 12 éve alapított klub gyors végét is jelentheti.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás