promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy a kísértés, hogy Verstappen kicsapja Hamiltont az első kanyarban – máris pontlevonással fenyegetik
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy futammal a vége előtt pontazonosság van a vb-éllovasok között, ezért sokan nem számítanak tiszta játékra.

Elképesztően izgalmasan alakul a Forma–1-es szezon véghajrája. Akkor sem lehetne kiélezettebb a címvédő Lewis Hamilton (Mercedes) és a trónjára törő Max Verstappen (Red Bull) csatája, ha a Netflix rendezte volna az egész idei évet.

Szinte hihetetlen, de a két harci kakas 21 futammal a háta mögött pontegyenlőséggel (369,5–369,5 ponttal) érkezik Abu Dhabiba, hogy eldöntse minden idők egyik legkegyetlenebb világbajnoki küzdelmét.

Az alapállás egyszerű: az nyer, aki több pontot szerez. Ha mindkét pilóta ugyanannyit kapar össze, vagy pont nélkül zár, akkor pedig Verstappené a korona, mert a holland eggyel több futamgyőzelmet aratott, mint brit riválisa (9/8).

Sokak szerint ez arra csábíthatja a forrófejű Verstappent, hogy nemtelen eszközökhöz folyamodjon.

Láttunk már ilyet, a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján Senna és Prost gyakran ütköztek a záró versenyen, de Michael Schumacher sem ment a szomszédba egy kis sportszerűtlenségért. Vajon a holland engedi kiénekelni a szájából a sajtot?

A legutóbbi három futamot Hamilton viszonylag simán behúzta, Verstappen pedig mindannyiszor a második helyen végzett mögötte. Abu Dhabi is inkább a Mercedesnek fekszik, szóval a hollandnak nagyon kapaszkodnia kell az első vb-címéért.

„Már számtalanszor beszélgettünk erről a szituációról. Lewis és Max kemény versenyeken vannak túl, sokszor kerék a kerék ellen küzdöttek egymással. Azt hiszem, minden szurkoló fair és tiszta harcot akar látni az utolsó futamon, Max pedig egyértelműen a pályán akar bajnok lenni, nem a sóderágyban, vagy a versenybírák döntése által”

– próbálta nyugtatni a kedélyeket Christian Horner is, a Red Bull csapatvezetője. Valószínűleg ő sincs azonban teljesen meggyőződve arról, hogy pilótája a csata hevében tényleg a sportszerűséget tartja majd szem előtt.

Idén már annyi keserű pillanatot okoztak egymásnak Hamiltonnal (legutóbb is ütköztek Szaúd-Arábiában), hogy kicsi az esélye annak, hogy kakaskodás nélkül telik majd el az évzáró verseny.

„Kérlek, légy óvatos, és vezess olyan biztonságosan, ahogy csak lehet. Ha Lewis jön, húzódj félre, majd zárkózz vissza rá tisztes távolságba. Nem fogadod el ezeket a szabályokat? Akkor túl fiatal, agresszív és frusztrált vagy ahhoz, hogy a Forma–1-ben versenyezz!”

– kommentálta ironikusan egy szurkoló a kialakult helyzetet az F1 Facebook-oldalán. És igaza van, hiszen minél nagyobb lesz hétvégén a botrány, annál jobban nő a sportág népszerűsége – ez már csak így működik.

Michael Masi versenyigazgató mindenesetre máris megfenyegette Verstappent, hogy ha nem játszik majd tiszta eszközökkel, akkor a pontlevonástól, kizárástól sem fog visszariadni. Még szerencse, hogy ezek a riogatások eddig egyetlen vb-aspiránst sem riasztottak el semmitől.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás