promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megfigyelték a gyönyörű műkorcsolyázónőt, még azt is feljegyezték, mettől meddig szexelt
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Így néz ki ma Katarina Witt, aki az NDK-nak szerzett dicsőséget, majd a Playboynak pózolt.

Az egykori Kelet-Németország (NDK) valószínűleg legszexibb sportolója volt a műkorcsolyázó Katarina Witt. A barna hajú szépség kétszer nyert olimpiát, és mivel a nyugat is rajongott érte, természetesen azonnal rászállt hazája titkosszolgálata, a Stasi.

A decemberben 56. születésnapját ünneplő Katarina a rossz magaviselete miatt ki is érdemelte a megkülönböztetett figyelmet. Meg sem várta ugyanis a rendszerváltást, hanem 1988-ban profinak szerződött, és három évig Észak-Amerikában turnézott.

Bár korábban is sejtette, a sportolónő csak a vasfüggöny lebontása után szerzett bizonyosságot arról, hogy folyamatosan besúgók jártak a nyomában. Nem túlzás ezt állítani, hiszen 17 éven keresztül figyelték árgus szemekkel minden mozdulatát,

még a hálószobába is elkísérték.

Katarina elárulta, hogy már akkor a Stasi látókörébe került, amikor csupán 8 éves műkorcsolyázó palánta volt. Aztán nagyjából 25 esztendős koráig kémkedtek utána, sőt igyekeztek is manipulálni, hogy a kommunista állam hithű támogatójává váljon.

„Amikor végre belenézhettem a Stasi-aktáimba, akkor döbbentem rá, hogy 27 dobozban mintegy 3000 oldalnyi dokumentumot őriztek rólam. Mindez persze sokkolt és elborzasztott”

– idézte fel a nagy leleplezés körülményeit Katarina. A megfigyelés ugyanakkor nem számított nagy csodának, hiszen 19 évesen már olimpiai bajnok volt, vagyis az átlagosnál nagyobb fény vetült rá.

A titkosszolgálat bepoloskázta a nő lakását, így állandóan figyelni tudta az egészségi állapotát, a baráti kapcsolatait, és az edzőnőjével, Jutta Müllerrel való viharos kapcsolatának fejleményeit.

A hálószobatitkok sem maradhattak rejtve, a Stasi ügynökei pedig szorgalmasan feljegyezték, mikor és kivel szexelt Katarina, sőt az intim együttlétek kezdési és befejezési időpontjait is precízen felírták.

„Szexuális aktusra került sor 20:00 órától 20:07-ig”

– áll például az egyik jelentésben, amely nem vet túl jó fényt a 7 perces menetet bíró férfi partnerre. Katarina egyébként nem volt az a szégyellős fajta, 1998-ban például meztelenül pózolt a Playboy férfimagazin számára. Akkor az összes újságpéldányt eladták, ez korábban csak 1953-ban fordult elő, amikor Marilyn Monroe volt a főszereplő.

Fotó: Profimedia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás