promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bepöccent egy nő, mert a volt pasija nyomkövetőt rejtett a kocsijába
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az egykori élettársat már elítélték, az érintett hölgy most az online boltokat perelné.

Az Amazonon vagy eBayen ma már fillérekért hozzá lehet jutni olyan eszközökhöz, amelyekkel bárki észrevétlenül követhető. Egy férfi a hűtlennek vélt barátnője miatt vásárolt egy nyomkövetőt, mindössze 8 fontért. A baj ott kezdődött, amikor lebukott.

Fotó: eBay

A megfigyelés áldozata, a 39 éves Bethany Eagle elsősorban azt kifogásolja, hogy lényegében akárki követheti őt az engedélye és beleegyezése nélkül. Másrészt pedig az eszköz elnevezésével van baja, azt ugyanis kifejezetten „házastárskövetőként” vagy „feleségkövetőként” reklámozzák.

Bethany volt barátja a nő kocsijában helyezte el olcsó, de hatékony eszközt. Amikor az áldozat felfedezte a nyomkövetőt, egyszerűen ki akarta dobni azt, hiszen csak egy olcsó, haszontalan műanyagnak tűnt.

Bethany később beperelte volt élettársát, akit 2021 júniusában vétkesnek is találtak illetéktelen megfigyelés miatt. De a nő nem elégedett meg ennyivel, hanem most már a forgalmazókat perelné, akik egy nyilvánvalóan törvénytelen eszközt értékesítenek a tájékozatlan vásárlóknak.

„Paranoiássá váltam, ideges lettem. Minden nap és minden éjszaka arra gondolok, hogy megfigyelnek”

– indokolta meg elhatározását a nő. Véleménye szerint nagyon szigorú előírásokhoz kellene kötni azt, hogy ki vehet efféle eszközöket. Nem tartja jónak, hogy jelenleg fű-fa hozzájuthat, anélkül, hogy erre valóban alapos indoka volna.

Hasonlóan járt egyébként a tévés időjárás-jelentő Ruth Dodsworth is, akit a férje ugyanilyen autós nyomkövetővel figyelt meg. El is ítélték, mégpedig példás szigorúsággal, ugyanis három év börtönt kapott.

A forgalmazók közül az eBay azzal védekezett, hogy senkit sem bátorít ilyen eszközök vásárlásra, de a termék még mindig ott van a kínálatában. Az Amazon egyelőre a könnyebbik megoldást választotta, vizsgálatot indított az ügyben, amelynek ki tudja, mikorra várható a lezárása.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás