promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A sztársportoló úgy lesérült, hogy nem tud részt venni a téli olimpián, ezért inkább a klasszikus zenéhez fordul
Borítókép:  A kép csak illusztráció. Forrás: Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Nemzeti Filmintézet támogatásával és magyar szakemberekkel készül a Téli álom című lengyel-magyar mozifilm, mely egy lengyel sztársportoló és egy ünnepelt kínai zongorista lány Budapesten kibontakozó románcának története gyönyörű helyszínekkel és Liszt melódiákkal.

A Téli álom című lengyel-magyar koprodukcióban, Piotr Fiedziukiewicz rendezésében készülő mozifilm gyártására a Nemzeti Filmintézet 685 millió forint támogatást szavazott meg.

A Budapesten is játszódó romantikus film középpontjában egy sportoló küzdelmének bemutatása lesz, aki sokszoros snowboard bajnokként lesérül, mielőtt megvalósíthatná nagy álmát, hogy indulhasson a pekingi téli olimpián. Lábadozása során kénytelen újraértékelni az életét, és budapesti találkozása az ünnepelt kínai zongorista lánnyal, aki Liszt és Chopin óriási rajongójaként épp a legnagyobb nemzetközi zongoraversenyre készül, mindkettőjük életében elképzelhetetlen fordulatokat hoz. A Téli álom történetében két különösen érdekes világ, az élsportolók és a klasszikus zenészek világa fonódik össze.

A romantikus mozifilmben Budapest legszebb látványosságai is szerepet kapnak, a tervek szerint a forgatási helyszínek között lesz az Andrássy út, a Dunapart, a Vigadó, a Zeneakadémia, a Várkert Bazár és a New York kávéház is. A film Budapest csodáit és Liszt egyedülálló zenéjét is széles közönséghez juttathatja el a nemzetközi forgalmazásnak köszönhetően.

Az alkotók a mozipremiert a pekingi téli olimpia idejére tervezik jövő év elejére. A budapesti forgatáson mintegy 70 magyar szakember vesz részt. A Téli álom magyar producere Kmetty Orsi.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás