promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezt a büntetést kapta a magyar focista, aki fél szemére megvakított egy szurkolót
Borítókép:  Illusztráció - Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A focista egy nagyobb műanyag palackkal dobta fejbe a férfit anno.

Az eset még 2020 októberében történt a megyei II. osztályú Somogyvár-Kaposmérő labdarúgó mérkőzésen. A 34 éves focista a hazai csapatban játszott és a második félidőben cserélték le.

Itt már igazán forrtak benne az indulatok, mert a kispadról elkezdett bekiabálni a pályára a játékvezetőnek, majd az egyik vendégszurkolóval is szóváltásba keveredett.

A vita során a focista a kezében tartott egy 7,5 dl-es, kevés vizet tartalmazó műanyag palackot, amit aztán nagy erővel a tőle 3,4 méterre álló sértett felé dobta, akinek az eldobott tárgy olyan súlyosan megsértette a bal szemét, hogy látását nem lehetett megmenteni.

Aki keveset néz focit, valószínűleg már az is látott hasonló palackot. Amikor szünet van a játékban, a játékosok ezekből kortyolgatnak olykor, szóval lehet tudni, hogy a szokványosnál jóval nagyobbak.

A Fonyódi Járásbíróság a férfit 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint 3 évre eltiltotta a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében szereplő sportrendezvények látogatásától. Súlyosbította a büntetést, hogy a vádlott büntetett előéletű volt.

Az ügyészség a döntést tudomásul vette, azonban a vádlott és védője fellebbezett, ezért az ítélet nem jogerős.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás