promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hosszú Katinka hatalmas visszatérésre készül: „Érmeket akarok még nyerni!”
Borítókép:  Hosszú Katinka / Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hosszú Katinka mindenkit megnyugtatott, ugyanis nem hagyja abba az úszást, ráadásul újult erővel hajt a győzelemre.

Hosszú Katinka sokaknak csalódást okozott a tokiói olimpián elért eredményeivel, hiszen ő volt az egyik legesélyesebb versenyző, de végül nem sikerült érmet nyernie. Világklasszis úszónőnkön is érezni lehetett, hogy nem elégedett a szereplésével, majd hosszú pihenőre ment, emiatt felmerült a pletyka, hogy örökre abbahagyja az úszást – de szerencsére nem így van, ugyanis Hosszú Katinka máris elkezdett edzeni, és nagy visszatérésre készül.

„Véget ért a pihenőm, másfél hete kezdtem el újra edzeni, terveim szerint még idén versenyzem majd. Ott akarok lenni a decemberi rövid pályás világbajnokságon, előtte pedig még lesznek azért viadalok, az ISL eindhoveni rájátszásában is szeretném segíteni a csapatomat, s jön a rövid pályás Európa-bajnokság. Továbbra is szeretek úszni, érmeket akarok még nyerni!”

árulta el Hosszú Katinka.

A sportoló egészen gusztustalan támadásokat kapott az olimpia után (többek között Puzsér Róbert és Alekosz is keményen nekimentek), de úgy tűnik, hogy csodával határos módon ezek nem nyomták meg túlzottan a lelkét – a családja és a barátai viszont annál rosszabbul viselték:

„Szerintem a családomnak és a barátaimnak, a hozzám közel állóknak rosszabb volt ez az időszak. Úgy érzem, engem annyira nem viselt meg. Sokkal inkább az bántott, hogy utólag tudom, mi volt a probléma Tokióban, mit kellett volna másként csinálni. Persze, két hónappal az olimpia után mindenki okosabb, én is. A Covid nagyon megnehezítette a mindennapjaimat, nem mondom, hogy másokét nem, de nekem tényleg a versenyzésre épült a felkészülésem. Azt viszont megtanultam, hogy nekem is kell pihennem. Japánban nagyon fáradtnak éreztem magam, de még meg akartam csinálni lendületből, ha nincs verseny, minél több edzéssel, minél komolyabb kondival. Ez – sajnos – akkor ennyire volt elég.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás