promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy bejelentést tett Hosszú Katinka
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagy bejelentést tett Hosszú Katinka: újra készen áll a harcra, szeretne versenyezni. Kevesebb versenyszámra koncentrál majd; szabadabb, kevésbé stresszes felkészülésben gondolkodik.

„A legfontosabb dolog, amit a nyári olimpián megtanultam, hogy sokkal jobban kell figyelnem magamra. Úgy érzem, Tokió előtt túlzásba vittem az edzéseket, mind többet és többet tréningeztem, de legközelebb sokkal jobban fogok hallgatni magamra és a szervezetemre”

– mondta a 32 éves sportoló az M1 aktuális csatornának szerdán.

Hozzátette: az elmúlt két hónapban nagyon sokat pihent, sikerült feltöltődnie, az edzéseket pedig másfél hete kezdte el. Hosszú Katinka felidézte: Tokióban nem érezte, hogy mennyire fáradt, de visszagondolva biztos abban, hogy az ötödik helyezés volt a maximum. A kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszó célja, hogy a decemberi rövidpályás világbajnokságon már elinduljon.

Korábban még sosem fordult elő velem, hogy egy nagy világversenyt követően ilyen hosszú pihenő után kezdjek el újra edzeni, ezért nem tudom pontosan, most mennyi időre lesz szükségem ahhoz, hogy újra formában legyek. Előtte (a világbajnokság előtt – a szerk.) azért már szeretnék versenyezni, de szabadabb, kevésbé stresszes felkészülésben gondolkodom, élvezni szeretném az úszást

– mondta Hosszú Katinka, aki azt is hozzátette: a jövőben kevesebb versenyszámra koncentrál, elsősorban a vegyesre fog készülni. A háromszoros olimpiai bajnok úszó néhány napja közösségi oldalán is posztolt, mint írta, „Mindent (is) sikerült kipihennie”. Edzőjével (aki egyben szerelme is), Gelencsér Mátéval vág neki annak, hogy eredményesen zárja úszókarrierjét.

Hosszú Katinka augusztusban Gundel Takács Gáborral beszélgetett karrierje hullámhegyeiről és völgyeiről, hogy mi történt Tokióban, és hogy hogyan kezeli a kritikákat; az interjút itt nézheti meg:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás