promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hamilton szerint többször ütközne Max Verstappennel, ha nem fogná vissza magát
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azt Hamilton is belátta, hogy a balesetek hozzátartoznak a Forma-1-hez.

A rajongók többsége kijelentette, hogy az F1-es Orosz Nagydíj volt a legizgalmasabb ebben az évben. Hogy sikerül-e lepipálni, az majd az idény hátralévő részében kiderül.

Itt az hozta meg az izgalmakat, hogy hat körrel a leintés előtt elkezdett esni az eső Szocsiban. Hamilton, és a mezőny nagyobb része a boxba hajtott átmeneti esőgumikért.

Az első helyen autózó Norris előnye így magabiztossá vált, de kockázatott, mivel ő a száraz pályára alkalmas gumikon próbált az egyre inkább eleredő esőben végigmenni.

A fiatal brit rosszul döntött, hamarosan szinte befordulni sem tudott a kanyarokba, így Hamilton könnyedén megelőzte, majd az addigra már harmadikként száguldó Verstappen, és a mögötte érkezők is elmentek mellette, miközben a boxba hajtott a vizes pályára alkalmas gumikért. Norris végül hetedikként ért célba.

A címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton így történelmet írt, és meglett pályafutása 100. futamgyőzelme.

Hamilton ezzel a sikerrel két ponttal vezet Verstappen előtt a világbajnoki pontversenyben, aki a második helyen ért célba Oroszországban.

Képtelenség megtippelni, hogy Hamilton vagy Verstappen lesz a végén a befutó, de sokan megköszönik a holland pilótának, hogy ismét izgalmat hozott a versenybe.

A két pilóta többször is koccant már egymással, de Hamilton úgy látja, hogy ha ő nem fogná vissza magát, akkor ebből több baleset lenne.

„Volt olyan időszakom, amikor én is túl agresszív voltam, és többször vissza kellett volna vennem. Most már sokkal érettebb vagyok, és igen, bizonyos esetekben valóban visszaveszek, amikor Max ellen csatázom. Máskülönben sokkal gyakrabban ütköznénk össze. Máshogy próbálok túljárni az eszén. Ha túlélem az adott kanyart, talán esélyem nyílhat legyőzni a stratégiával. Ez a tapasztalattal jár, és remélhetőleg ki fog fizetődni az idény végén”

- idézte az NSO a pilótát.

Hamilton reméli, hogy ez a rivalizálás egészséges marad.

A vb jövő héten Törökországban folytatódik majd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás