promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Alig maradt ép porcikája a milliárdosnak, miután szétrobbant a bicikligumija
Borítókép:  Profimedia / twitter.com/johndcaudwell
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tizenegy csontja tört el, kilyukadt a tüdeje, és szinte haldoklott az esés után.

Bizarr balesetbe keveredett a brit milliárdos John Caudwell, aki a Phones 4U nevű, mobiltelefonokat forgalmazó hálózat révén tett szert óriási vagyonra. A 68 éves üzletember bicajozás közben nullázta le magát.

Az olaszországi nyaralása közben vállalkozott egy jó kis kerékpározásra, ám az első abroncs hirtelen felmondta a szolgálatot, szabályosan felrobbant, és a járművön ülő férfi emiatt súlyos sérüléseket szenvedett. 11 csontja tört el, és onnantól kezdve az életéért kellett harcolnia.

Caudwell a három évtizeddel fiatalabb barátnőjével, a 37 éves Modesta Vzesniauskaitéval (egykori olimpiai bringással) próbálta tartani a tempót Firenze környékén, amikor a baleset bekövetkezett.

Helikopterrel szállították kórházba, ahol nemcsak azt állapították meg, hogy hat bordája és más csontjai is eltörtek, de a tüdeje is károsodott. Számos operációt kellett végrehajtani rajta, de mára nagyjából rendbejött.

A peches eset 40 km/h sebességnél történt, ami a viszonylag védtelen kerékpáros számára könnyen végzetessé is válhatott volna. Caudwell egy olyan kórházba került, ahol a személyzet nem beszélt angolul, ám ennek ellenére szakszerűen látták el a sérüléseit.

„99 százalékig biztos vagyok benne, hogy ha nem viseltem volna bukósisakot, akkor az életemmel fizettem volna érte. A baleset minden előzmény nélkül történt, éppen egy lejtőn haladtam, amikor az abroncs szétrobbant, én pedig a földre estem”

– idézte fel a történteket a milliárdos. Rögtön tudta, hogy komoly a baj, mert alig tudott lélegezni, a törött csontjai miatt szinte haldoklott. Egy arra járó hívta ki a mentőket, miközben a férfi félig eszméletlenül ült az úton. Annyi ereje még volt, hogy felhívja a barátnőjét.

A férfi 5 napig tartózkodott az intenzív osztályon, amit ő maga haldoklásként élt meg a nagy fájdalmai miatt. Caudwell egyébként a szeptemberi szokásos jótékonysági versenyére készült, amelynek bevételét a hátrányos sorsú gyerekek kapják. Így viszont csak kerekesszékből tud szurkolni a többi indulónak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás