promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem félt a Tatabánya Real Madridtól, és negyven éve bizony le is győzte a sztárcsapatot – videó
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A mennyekben érezhette magát a Tatabánya, amikor 1981. szeptember 16-án legyőzte a Real Madridot.

Az FC Tatabánya a legutóbbi meccsén a magyar harmadosztályban 1-1-et játszott Kaposvári Rákóczi csapata ellen, míg a Real Madrid 1-0-ra nyert az Inter ellen a Bajnokok Ligájában, bár csak a legvégén tudták megszerezni a győztest gólt.

Ez igazából csak egy kis szemléltetés, hogy jelenleg is mekkora szakadék van a két csapat között. A Tatabánya azonban 40 évvel ezelőtt csodát csinált a mai napon, mivel legyőzte a Real Madridot az UEFA-kupa első körében.

Hazai pályán Weimper István és Csapó Károly lőtték a gólokat.

Végül a Tatabánya nem tudta kiejteni a spanyol sztárcsapatot, mert a visszavágón 1-0-ra nyertek a blancók, így idegenben szerzett góllal meneteltek tovább. Itt a 74-ik percben Isidro tudott betalálni a kapuba, de azt is tegyük hozzá, hogy tizenegyesből.

„Tripla annyi jegyigénylés érkezett a tatabányai Real-meccsre, mint ahányan befértek a stadionba. Tudtuk, hogy kivel játszunk, de egyáltalán nem ijedtünk meg a világsztároktól. Teljes erőbedobással hajtottunk, volt, hogy a Real percekig ki se tudott jönni a térfeléről. A gólom begyakorolt szabadrúgás-variációból született: nagyon jól eltaláltam a labdát, a kapus egyszerűen nem érhetett oda a sarokra. A visszavágón a spanyolok mindent megpróbáltak, a játékvezető nem volt velünk, olyan tizenegyest ítélt meg, amin még a Bernabéu közönsége is csodálkozott. Kiestünk, de hatvanezer madridi tapsolt meg minket a lefújás után”

- mondta Csapó Károly a mérkőzésről, aki ugyebár az első meccsen talált be a Real Madrid ellen.

A nemzetközi ligákban jelenleg egy magyar csapat, a Ferencváros van talpon, aki ma vág bele az Európa-liga csoportkörbe.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás