promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pap Bianka harmadik érmét szerezte meg Tokióban
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Pap Bianka ezüstérmes lett 200 méteres vegyesúszásban.

Az S10-es kategória magyar indulója – akinek gyerekkori síbaleset miatt nem fejlődött ki rendesen a bal sípcsontja – délelőtti előfutamában 2:33:10 perccel második lett és a negyedik idővel jutott az esti döntőbe, ahol aztán elképesztő 2:26:12-os idővel másodikként végzett a 2:24:85-ös világcsúccsal győztes holland Chantalle Zijderveld mögött.

A Vasas 21 éves úszója a magyar küldöttség 15. érmét, egyúttal az ötödik ezüstjét szerezte meg. Előzőleg két dobogós helyet harcolt ki a japán fővárosban, szerdán ezüstérmes lett 400 m gyorson, csütörtökön pedig a dobogó legfelső fokára állhatott fel, miután elsőként végzett 100 m háton.

Pap Bianka a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a verseny után:

„Kicsit nehéz volt a tegnapi aranyérem után erre a versenyre is koncentrálni, még reggel is sírtam örömömben. Az előfutamban kicsit pihentem, de a döntőben kihoztam magamból a maximumot, fáradt, félig ünneplős hangulatomban is egy másodperccel megdöntöttem az egyéni csúcsomat. Nem tudtam, mi lesz a vége, nagyon egyforma időkkel érkeztünk, de jól jöttem ki belőle. Tudtam, a hollandok ott lesznek az elején, de az ausztrállal és a kanadaival is számolni kell. Nem igazán érzékeltem, hol állok a versenyben, pillangón nyeltem egy kis vizet, de gyorson láttam, hogy a mellettem úszó lány megfogható. Előtte gondolkoztam, jó lenne egy bronz, hogy teljes legyen kollekció, de azért ez ezüstöt nem cserélném le rá!”

Nem Bianka sikere az egyetlen a mai napon, aminek örülhetünk. Kiss Péter Pál nemrég aranyérmes lett, amivel a legfiatalabb paralimpiai bajnok kajakozóvá vált.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás