promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Máris két lábbal szállt bele Cristiano Ronaldóba egy manchesteri lap
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pontokba szedték, hogy a portugál milyen rombolást végezhet új csapatánál.

Öt ok, amiért nem kellett volna ismét leigazolni Cristiano Ronaldót – ezzel a kemény címmel jelent meg nemrég a Manchester Evening News című lap egyik sportcikke. A portugál csatár szerződésén még alig száradt meg a tinta, de máris ekézni kezdték.

A 36 éves játékos a Juventusból igazolt vissza hajdani sikerei helyszínére, a Manchester United gárdájához. A Vörös Ördögökkel háromszor nyerte meg az angol bajokságot, 2008-ban pedig a Bajnokok Ligáját is. Most mégsem örül neki mindenki.

A Manchester Evening News szakírója, Casey Evans elsősorban a fiatalodó, formálódó csapat jövője miatt aggódik, ezért szedte össze 5 pontba, hogy szerinte miért káros Ronaldo ismételt felbukkanása.

  • Akadályozni fogja a mindössze 20 éves csatártehetség, Mason Greenwood további fejlődését. Nyilvánvaló, hogy a portugált azért fizetik busásan, hogy játsszon is, ezáltal viszont Greenwood az eddigieknél is több időt fog eltölteni a jobbszélen, nem válhat vérbeli középcsatárrá és így vezéregyéniséggé.
  • Rosszul elköltött pénz, amit Ronaldóra költenek. A kezdeti hírek 28 millió eurós kivásárlási összegről szóltak, de mára kiderült, hogy „csupán” 15 millióról van szó, kiegészítve egy plusz 8 millió eurós záradékkal. A manchesteri újságíró szerint ezt érdemesebb lett volna a középpályára költeni, különösen úgy, hogy Ruben Neves (Wolverhampton), Saul Niguez (Atlético Madrid) és Eduardo Camavinga (Rennes) hasonló áron elérhetők lettek volna.
  • Elveszi a 7-es számú mezt Jadon Sanchótól. Ez persze csak szimbolikus, de a Dortmundtól frissen érkezett angol szélsőnek biztosan rosszul esik, hogy máris a második polcra került a sztárok sorában. Nincs azonban mit tenni, hiszen a CR7 Ronaldo személyes márkája, amihez mindig is ragaszkodni fog.
  • Ezután nem Bruno Fernandes végzi el a büntetőket. Pedig a támadó középpályás nem lövi rosszul a tizenegyeseket, eddig három szezon alatt 29 gólig jutott a Manchesterben, és ebből 13-at büntetőkből szerzett. Mondjuk, ezen a téren Ronaldo is meglehetősen magabiztos.
  • A cikk végén persze maga az újságíró is elismerte, hogy a portugál zseni szakmai és marketing szempontból is jól jön a kissé döcögő csapat számára. Vele a Vörös Ördögök talán magabiztosabban vehetik célba a dobogót, Ronaldo pillanatnyi formájáról pedig sokat elárul majd, amikor szeptember 11-én végre pályára lép a Newcastle United ellen.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás