Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Dárdai Pál ugyanúgy tekint a fiára a Hertha BSC-nél, mint bármelyik másik játékosra

Dárdai Pál ugyanúgy tekint a fiára a Hertha BSC-nél, mint bármelyik másik játékosra

Sport & Szabadidő

Dárdai Pál ugyanúgy tekint a fiára a Hertha BSC-nél, mint bármelyik másik játékosra

Sport & Szabadidő

Toronicza Péter 21:41

Dárdai Pálnak most az a legfontosabb, hogy a fia majd stabilan be tudjon kerülni a kezdőcsapatba.

Pénteken este a Mönchengladbach – Bayern München összecsapással indul a Bundesliga új szezonja. A legtöbb mérkőzést innentől kezdve az Arena 4 fogja adni, és mint tudjuk, rengeteg magyar játékossal találkozhatunk majd.

Az RB Leipzignál hosszú idő után végre Szoboszlai Dominik is száz százalékosan felgyógyult a sérüléséből, szóval Willi Orbán és Gulácsi Péter mellett ő is bevethető lesz majd.

A Lipcse vasárnap 15 óra 30 perckor, míg Dárdai Pál Herthája este 17 óra 30 perckor kezd. Mindkét csapatnak idegenben kell helytállnia – előbbit a Mainz, míg utóbbit a Köln fogadja.

A Hertha BSC együttesénél a magyar edző mellett bizony magyar játékos is van, aki nem más, mint Dárdai Pál fia, Dárdai Márton, akivel abszolút nem akar kivételezni az édesapja. Magyarul nem is kommunikálnak a csapaton belül, csak németül.

Dárdai Pál azt várja a fiától, hogy stabilan be tudjon kerülni a kezdőcsapatba.

„Tizenkilenc éves, nem szabad túlterhelni, ide-oda ráncigálni. Több kecsegtető ajánlata volt, de neki még a Herthában van a helye. Amit az édesanyjával kértünk tőle, megtette, szépen leérettségizett, most folytatja a futball iskoláját, az biztos, hogy jó úton halad. Előbb-utóbb azonban ő is gödörbe kerül, ha kikecmereg belőle, akkor válik igazi labdarúgóvá. Majd huszonegy évesen, ha van a lábában hatvan-hetven Bundesliga-meccs, mehet, ahova akar, akkor – ha aktuális lesz a kérdés – azt is eldöntheti, melyik válogatottban kíván játszani. Pillanatnyilag nincs más teendője, mint dolgozni, és stabilizálni a helyét a kezdőcsapatban”

– mondta az edző a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

Dárdai Pál optimista a kezdéssel kapcsolatban, és minimum egy döntetlennel akar távozni a Köln otthonából.

Borítókép: MTI/EPA/Ronald Wittek