promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Olimpia: Kovács Sarolta az utolsó erőfeszítésével futva is bronzérmet tudott nyerni öttusában, ezt látnod kell! - videó
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Torokszorítóan izgalmas, nagyszerű küzdelemben nyert bronzérmet Kovács Sarolta, az utolsó métereket futva már ujjongva tette meg.

Kovács Saroltán tavasszal térdműtétet hajtottak végre és ráadásul még az operáció után olyan szintű komplikációk is felléptek, hogy nem volt egyértelmű, hogy vajon el tud-e indulni az olimpián. Az első számban, a körvívásban 20 győzelemmel és 15 vereséggel zárt, ezzel a hatodik helyet ért akkor el. Azt az eredményt akkor így értékelte Kovács Sarolta:

"Nem volt rossz vívás, de nem is kiemelkedően jó. Maradt benne néhány tus, de ez általában így van. Schleu élete vívását mutatta be, pedig elvileg ez a lyukas száma, őt leszámítva viszont nagyon szoros a mezőny. Szerencsére a sérült térdem egyáltalán nem zavart."

Akkor még azt mondta, a legjobb hatban, vagyis pontszerző helyen szeretne végezni.

Az öttusa következő számában, úszásban negyedik lett összesítésben, ezzel pedig megtartotta a versenyben a hatodik helyét (holtversenyben a másik magyar versenyzővel, Gulyás Michelle-lel ).

Ezek után egy bónuszvívás jött, amellyel Kovács egy pontot szerzett.

Következő szám volt a lovaglás, amely a másik magyar versenyzőnek, Gulyás Michellenek nem jól sikerült, azonban Kovács abban jól a nyeregben tudott maradni, mindössze egyetlen verőhibával feltornászta magát a harmadik helyre (a toronymagasan első német Schleu viszont nagyon elszállt ebben a számban).

Ezután következett a lövészettel kombinált futás, amelyen Kovács az orosz Juliana Batasova után 11 másodperces, a dél-koreai Kim Sze Hi mögött csupán egyetlen másodperces hátrányban kezdte. A dél-koreai elég gyorsan kiesett az élbolyból, Kovács viszont megelőzte az orosz versenyzőt, viszont közben a futásban hatalmas iramot diktáló és jól is lövő brit Kate French elszaladt mellette.

Kovács elég hosszú ideig tudta tartani a második helyet, a remekül futó olasz Soterót jobb lövésekkel tartotta maga mögött.

Aztán hirtelen előtűnt a semmiből, óriási hátrányát ledolgozva a címvédő litván Laura Asadauskaite, aki lehagyta Kovácsot. Kovács már nem tudota vele tartani a lépést, de végül a harmadik helyet bezsákolta. Gulyás Michelle a 12. lett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás