promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Olimpia: rosszul lett, és a pokoli hőség miatt adta fel egy teniszező – Djokovic nem érti, miért kell így játszaniuk
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A világelső Novak Djokovic már negyeddöntős, és a japán Nishikori Kei vár rá, volt azonban olyan a hölgyeknél, akinek fel kellett adnia a meccset.

Az ugyebár nem meglepetés, hogy Djokovic ott van a negyeddöntőben, az viszont már igen, hogy akadt olyan teniszező, akinek a hőség miatt kellett befejeznie egy mérkőzést.

A spanyol Paula Badosa a cseh Marketa Vondroušova ellen játszott, de előbbinek hőguta és napszúrás miatt fel kellett adnia a meccset. A tokiói hőség leginkább a teniszezőket sújtja, akiknek akár több, mint 2 órát is pályán kell néha tölteniük a tűző napon, ha szorosabb egy összecsapás.

Novak Djokovic már többször is felhozta, hogy miért nem lehet később kezdeni a meccseket.

„Úgy érzed, mintha súly lenne a válladon, annyira magas a hőmérséklet és a páratartalom, a levegő pedig teljesen megáll. Ilyenkor nem vagy önmagad, nehezen mozognak a lábaid. Nem ez az első alkalom, hogy ehhez hasonlóan nehéz körülmények között kell játszanunk, de beszéltem pár sráccal az öltözőben, akik azt mondták, hogy ez a legkeményebb, amit napi szinten kellett elviselniük”

- nyilatkozta a világelső, aki szerinte a Nemzetközi Tenisszövetségnek lépnie kellene ebben az ügyben. Hozzátette, hogy a legtöbb helyszínen van világítás, és nyugodtan akár este is befejezhetik az összecsapásokat.

Az orosz Daniil Medvedev azt már szabályosan viccnek tartotta, hogy a szokásos 90 másodperc helyett csak 60 áll rendelkezésükre a térfélcseréknél.

Múltkor Anastasia Pavlyuchenkovát is annyira megviselte a hőség, hogy kénytelen volt egy ápolási szünetet kikérni, mert szédülni kezdett.

Frissítés: Djokovic nem szenvedett sokat, és 6-2, 6-0-val tudta le a negyeddöntőt a japán Nishikori ellen. Az elődöntőben Alexander Zverev ellen kell továbbjutnia. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás