promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lázadnak a női olimpikonok! Egész testüket elfedő ruhában lépnek pályára a sportolók
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A német tornászok is öltözetükkel tiltakoznak a sport "szexualizálása" ellen.

Egy korábbi cikkünkben írtunk róla, hogy a norvég női strandkézilabda-csapatot pénzbirsággal sújtják, amiért rövidnadrágot akarnak viselni bikinialsó helyett. A sport jelenlegi szabályai alapján ugyanis a sportruházat alsó része semelyik oldalon sem lehet 10 cm-nél hosszabb. 

Az ügy kapcsán még a világhírű énekesnő, Pink is felszólalt, a Twitteren jelentve be, hogy örömmel kifizeti a norvégok fegyelmi bírságait.

Épp hogy kirobbant azonban a fenti hír, máris egy új botrány rázza meg a sportvilágot. A női, német tornászcsapat tagjai nyilatkozatuk alapján egész testüket elfedő dresszben fognak a „pályára” lépni, így tiltakozva a sport és a sportolók "szexualizálása" és tárgyiasítása ellen. 


Pauline Schaefer-Betz, a német tornászcsapat tagja. Forrás: Profimedia

A rajongók már megszokták, hogy a női tornászok merész, kivágott, színes ruhákat viselnek a versenyek alatt, amelyeket általában csillogó kövek borítanak. A németországi csapat azonban úgy döntött, ezúttal teljesen más szerelésben fog küzdeni: a már megszokott, bikini kivágású tornadressz helyett egész testet takaró ruhát hordanak majd – ahhoz hasonlót, amilyeneket a férfi tornászok szoktak viselni.

„A cél a test esztétikájának bemutatása – anélkül, hogy kényelmetlenül éreznénk magunkat"

– nyilatkozott róla még áprilisban a Német Tornász Szövetség.

A dolog valószínűleg a számos szexuális zaklatással kapcsolatos botrányokra vezethető vissza, amelyek az elmúlt években robbantak be a tornász világban.

Larry Nassart, az USA korábbi sportorvosát például több mint 100 év börtönre ítélték, mivel helyzetével visszeélve megközelítőleg 265 lányt bántalmazott szexuálisan. A hátborzongató eseményekről egyébként a Netflix egy dokumentumfilmet is forgatott, amelynek itt tekinthetitek meg az előzetesét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás