promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokkolt mindenkit Babos Tímea a szó szerint fájdalmas döntésével!
Borítókép:  Babos Tíme/Profimédia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kemény döntést kellett hoznia Babos Tímea teniszbajnoknőnek: sérülése miatt nem indul el a jövő pénteken induló tokiói olimpia tenisztornáján.

Babos először kedden mondott le első fordulós mérkőzéséről a Római Teniszakadémián zajló budapesti salakpályás összecsapáson, aztán, mivel a csípőproblémája továbbra is megmaradt, csütörtökön kénytelen volt visszalépni a páros negyeddöntőtől.

„Nagyon szomorú híreket hoztam nektek mára, amelyek pályafutásom legnehezebb, legfájóbb döntései is egyben. Hónapok óta sérülten edzettem, versenyeztem, hisz nem akartam kiesni a játékból, hogy a lehető legjobb formába kerüljek a tokiói olimpiára. Sajnos, a túlzott terhelés egy elég komoly sérülést eredményezett”

– írta ki a teniszjátékos a honlapjára.

Azt is megosztotta még, hogy az alapos egészségügyi vizsgálatok – MRI, ultrahang, röntgen – szerint a diagnózis elkeserítő, így az orvosok azt javasolták neki, hogy lépjen vissza az olimpiától, illetve ráadásul még az is bizonytalan, hogy meddig kell parkolópályán lennie. 

„Pontosan tudom, mit jelent egy olimpián indulni, a magyar csapat tagjaként versenyezni. London és Rio után alig vártam, hogy felvehessem újra a címeres melegítőt, hogy az országunkat képviselhessem egy újabb olimpián. Lelkileg és fizikálisan is baromi nehéz időszak ez, de csak egyet tehetek, mostantól a gyógyulásomra koncentrálok és szurkolok a magyar csapat minden tagjának a sikeres tokiói szereplésért”

– írta ki Instagram-oldalára a magyar teniszbajnoknő.

Édesapja, Babos Csaba csütörtökön az MTI-nek arról beszélt, hogy sajnos nem javul lánya csípősérülése, amellyel wimbledoni torna óta szenved. Az MRI-vizsgálaton még kisebb porcleválást is diagnosztizáltak a csípőjében és ráadásul még egy gyulladást is találtak az Achillesében.

A világranglista 121. helyezettje Jani Réka mellett került volna pályára Budapesten és kettősük az olimpia női páros mezőnyében is szerepelt, viszont Babos sérülése és visszalépés miatt Jani sem vehet részt a tokiói játékokon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás