Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ennyi volt: vége a kólagyalázásnak, megunta az UEFA!

Ennyi volt: vége a kólagyalázásnak, megunta az UEFA!

Sport & Szabadidő

Ennyi volt: vége a kólagyalázásnak, megunta az UEFA!

Sport & Szabadidő

HGE 08:08

A csapatok pénzbüntetést kaphatnak, ha játékosaik továbbra is eltávolítják a szponzorok italait a sajtótájékoztatóról – ahogy Cristiano Ronaldo tette a kólásüvegekkel, mielőtt azt mondta a kameráknak, hogy "igyanak vizet" a népszerű szénsavas ital helyett.

Érti a viccet az UEFA, csak nem szereti! A szervezet tisztában van azzal, hogy ezek a "mutatványok" milyen negatív hatással vannak a nagypénzű támogatókra, ezért véget akar vetni a további eseteknek.

Martin Kallen, az Euro 2020 torna igazgatója elárulta, hogy az UEFA

"kommunikált a csapatokkal az üggyel kapcsolatban"

és fegyelmi eljárásra kerülhet sor, ha a játékosok nem fejezik be a trollkodást.

"Ez azért fontos, mert a szponzorok bevételei fontosak a torna és az európai futball számára. Soha nem büntetünk játékosokat közvetlenül az UEFA részéről, ezt mindig a résztvevő nemzeti szövetségen keresztül tesszük, és aztán megnézhetik, hogy tovább mennek-e a játékoshoz, de egyelőre nem megyünk közvetlenül a játékoshoz"

– hangsúlyozta Kallen, azt is hozzátéve, hogy a versenyszabályok megkövetelik az UEFA szponzoroknak tett ígéreteinek betartását, bár azoknak a játékosoknak, akiknek ellenérzéseik vannak az adott italokkal, nem kell az üvegeket maguk előtt tartaniuk. 

Ronaldo lépése egyébként egészen elképesztő módon 4 milliárd dollárt vert le a Coca-Cola piaci értékéből közvetlenül az eset után, bár persze, a tőzsde azóta folyamatosan változik, így az üdítőitalt gyártó cég értékpapírjai is.

Legutóbb az olasz játékos, Manuel Locatelli Ronaldo lépett nyomdokaiba a pályán és a pályán kívül is – két góllal, majd ő is megszabadult a kólától, a helyére vizet tettek.

(TheSun)

Borítókép: Cristiano Ronaldo/Profimedia