promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ripityára törte dühében a teniszütőjét az amerikai teniszbajnoknő
Borítókép:  Coco Gauff/Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Coco Gauff álomfutása a francia nyílt teniszbajnokságon szerdán véget ért, mivel sima szettben, 7-6 (8-6) 6-3-ra kikapott Barbora Krejcikovától.

 

A 17 éves játékos első Grand Slam-negyeddöntőjét játszotta, de a második szettben 4-0-s hátrányban lévő, frusztrált Gauff szétverte az ütőjét a salakpályán, miután kettős hibát vétett - írja a CNN.

Gauff a nyitó szettben szorosan futtatta ellenfelét, Krejcikovának pedig drámai tiebreakre volt szüksége ahhoz, hogy fölénybe kerüljön a mérkőzésen. A második szettben a cseh játékos fokozta a nyomást fiatalabb ellenfelére, és az első öt játékot válasz nélkül nyerte meg.

Ezzel véget vetett a 24. helyen kiemelt, Floridában élő Gauff kilencmeccses sorozatának, és 2006 óta ő volt a legfiatalabb francia nyílt bajnoki negyeddöntős. Gauff 41 ki nem kényszerített hibája között hét kettős hiba volt - és az egyik után háromszor is a földhöz csapta az ütőkeretét.

A 25 éves cseh Krejcikova két Grand Slam-győzelmet szerzett párosban, de egyesben csak az ötödik nagy tornáján vesz részt, és korábban csak egyszer jutott el a negyedik fordulóig. Jelenleg karrierje legjobbjaként a 33. helyen áll a világranglistán, és 10 mérkőzéses győzelmi sorozatban van egyesben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás