promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Feltámad a Sport TV - A BL mellett az egyik legnépszerűbb bajnokság közvetítési jogát is megszerezték
Borítókép:  Sport TV
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Bundesligát elbukta a Sport TV, de helyette náluk landolt a Serie A.

A Network4 anno nagyon betett a Sport TV-nek, mivel elvitték tőlük az NFL meccseket, amiket gyakorlatilag a csatorna tett népszerűvé Magyarországon. Május közepén dőlt el, hogy a Bundesliga közvetítései is átkerülnek a Sport TV-ről az Aréna4-re illetve a TV4-re. Ezeknek főleg azért van nagy közönsége, mert sok magyar érdekeltségű játékos van a német bajnokságban, na meg edzőként ott van Dárdai Pál is.

A Sport TV-nek nagyot kellett lépnie, és ezt meg is tették. Az AMC Networks International – Central and Northern Europe két megállapodást is kötött, az egyiket az UEFA-val, a másikat a Serie A-val, így kedden és szerdán a Bajnokok Ligája mérkőzéseit, hétvégén pedig az olasz labdarúgó-bajnokság rangadóit követhetik a Sport1 és a Sport2 nézői.

A Spíler TV így bukja a BL-t, de az első választás továbbra is marad az M4 Sportnál, vagyis a Sport TV a maradék meccsekből válogathat. Az olasz bajnokság eddig a Digi Sportnál volt, amit így nem követhetett mindenki, csak akkor, ha volt Digis előfizetése.

„Reményeink szerint az olasz bajnokság még több nézőt szögez majd a képernyők elé, mint a Bundesliga, már csak azért is, mert a Serie A az erőviszonyok jelenlegi állása szerint az egyik legizgalmasabb topbajnokság Európában”

mondta a jogszerzésről Máté Pál, a Sport TV programigazgatója.

A Serie A összecsapásai mellett a Coppa Italiával lesz a következő időszakban teljes az olasz csomag.

A jól megszokott tartalmak sem fognak hiányozni majd a csatorna programjából, így például az UEFA vb-selejtezői és Nemzetek Ligája-mérkőzései. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás