promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A japánok az olimpia megrendezése ellen tüntetnek
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Még mindig nem akarják a japán lakosok a tervek szerint július 23-án kezdődő tokiói olimpiát. A szigetországban egyre több a tüntetés. 

 

 

Hetvenhárom nap múlva kezdetét veszi a 32. nyári olimpia Japánban. A sportvilágot nagy várakozással tölti el az esemény, hiszen a koronavírus-járvány miatt egy évvel el kellett halasztani a játékokat. A japán lakosság nagy része azonban továbbra sem szeretne olimpiát, hiszen az ázsiai szigetországban még mindig tombol a járvány - írja az origo.

Vasárnap országszerte tüntetéseket tartottak, valamint aláírásgyűjtés is indult. Néhány nap alatt 300 ezren írták alá a petíciót.

A lakosság kérése azonban továbbra is süket fülekre talál. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a helyi szervezőbizottság nem is reagál a tüntetésekre, és továbbra is ragaszkodik a rendezéshez. Arról már korábban döntöttek, hogy a külföldi szurkolók nem utazhatnak be az olimpia idején az országba, ám az még mindig nem dőlt el, hogy a helyi lakosok bemehetnek-e a játékokra. 

Egyelőre semmi jel nem utal arra, hogy a fertőzések száma jelentősen csökkenne Japánban. Egyre többen - orvosok, sportolók, önkéntesek - emelik fel a szavukat a játékok megrendezése és az abnormális állapotok ellen.

A szigetország tehát továbbra sincsen könnyű helyzetben, a japánok egyedül nem mondhatják le, azt hivatalosan csak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság teheti meg. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás