promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A jamaicaiak olimpiai és világbajnok rövidtávfutója inkább kihagyja az olimpiát, mint hogy beoltassa magát
Borítókép:  Forrás: AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A 31 éves Yohan Blake a jamaicai The Gleaner napilapnak azt nyilatkozta, egyik vakcinát sem hajlandó beadatni magának, és ebben a kérdésben szilárd az elhatározása.

A legtöbb sportoló alig várja már, hogy a 2020-ról egy évvel későbbre halasztott tokói olimpián végre rajthoz állhasson. Állításuk szerint, hogy ha ehhez az kell, hogy beoltsák magukat a korovavírus elleni vakcinával, természetesen meg fogják tenni. Magyarországon már elkezdték oltani azokat a sportókat, akik ott lesznek, vagy ott lehetnek a júliusban kezdödő ötkarikás játékokon. Úgy néz ki azonban, hogy a nagyvilágban nem mindenkinek fáj a foga a vakcinára. A jamaicaiak olimpiai és világbajnok rövidtávfutója, Yohan Blake például egyenesen írtózik a gondolattól, hogy beoltsa magát, és inkább kihagyná az olimpiát. 

„Nem akarok részletekbe menni, de minden okom megvan erre” – indokolta szűkszavan döntését Blake

Blake 2011-ben világbajnok volt 100 méteren, majd a 2012-es londoni és a 2016-os riói olimpián is tagja volt az aranyérmes 4x100 méteres váltónak. A sprinternek nagy valószínűséggel Tokióban lesz az utolsó ötkarikás szereplése. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás