promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fucsovics Márton olimpiai éremmel térne haza Tokióból
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Fucsovics Márton nagy célokkal utazna ki a tokiói olimpiára. Ahhoz, hogy biztosan ott legyen az ötkarikás játékokon azonban továbbra is jól kell szerepelnie az előtte álló tenisztornákon. A világranglista 39. helyezett teniszező minden vágya, hogy a közelgő Roland Garroson összekerüljön a salakkirály Rafael Nadallal. 

A legmagasabban jegyzett férfi teniszezőnk kiválóan kezdte az évet, a rotterdami ATP 500-as tenisztornán például a selejtezőből, egészen a döntőig menetelt. A salakszezont Monte-Carloban azonban vereséggel kezdte. A magyar teniszező a DIGI Sport híradójának elmondta, hogy ezt követően jobbnak látták itthon folytani a felkészülést. 

"Úgy gondoltuk, hogy kellene egy hosszabb felkészülést csinálnunk, egy kéthetes kemény felkészülést, sok kondiedzéssel, sok futással. Már a vége felé járunk, szerintem jól sikerült, egyre jobban megy a játék, erősebbnek érzem magam" 

- nyilatkozta Fucsovics, aki fejben már a madridi és a római tenisztornán jár, ezeket pedig a párizsi Grand Slam követi. A magyar teniszező minden vágya, hogy a közelgő Roland Garroson összefusson a salakkirály Rafael Nadallal, de Andrej Rubljov-nak is szívesen visszavágna. Idei hat mérkőzéséből ugyanis négyszer is az orosztól kapott ki. 

"Nagyon sok top tízes játékossal, illetve szupersztárral játszottam már, Nadal egyelőre kimaradt a tarsolyból. Remélem, hogy egyszer vele is összekerülök. Azért bízom benne, hogy nem a Roland Garros első fordulójában, hanem mondjuk a 16 között, ezt már most alá is írnám. Rubljov mostanában a mumusom lett, négyszer is kikaptam tőle, remélem, hogy egyszer ezt a tendenciát is meg tudom fordítani."

A Roland Garros után az is kiderül, hogy kik kaphatnak kvótát az idei tokiói olimpiára. A jelenlegi ranglista alapján úgy néz ki, hogy Fucsovicsnak egyéniben, és vegyes párosban, Babos Tímeával az oldalán is ott lehet az ötkarikás játékokon. A magyar teniszező szeretne éremmel hazatérni Tokióból. 

"Ha odatesszük magunkat – márpedig oda fogjuk tenni magunkat, hiszen ez mégiscsak egy olimpia –, akkor akár nagy eredményre is képesek vagyunk. Jó lenne egy éremmel hazajönni"

- fogalmazott Fucsovics, akinek el lesz az első olimpiája. Magyarországnak az ötkarikás játékok történetében egyetlen dobogós helye van a sportágban: 1896-ban, az első modern olimpián Tapavicza Momcsilló lett harmadik férfi egyesben. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás