promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elmaradhat a foci Eb? Kitört a botrány
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ez hiányzott még az UEFA-nak, ötven nappal a 2020-ról elhalasztott labdarúgó Európa-bajnokság előtt még mindig nem biztos, hogy milyen helyszíneken rendezik meg a mérkőzéseket. A spanyolországi Bilbao nem tud nézőket fogadni a koronavírus-járvány miatt, de Dublin és München is kérdéses. Magyarországon viszont a 18 éven aluliak oltási igazolvány nélkül is ott lehetnek majd a labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzésein.

 

Még 24 óra sem telt el azóta, hogy az UEFA megnyerte az európai Szuperliga kezdeményezés elleni csatát, most újabb problémába ütközött. Pontosan ötven nap múlva, június 11-én kezdődik a 2020-ról elhalasztott labdarúgó Európa-bajnokság, azonban kiderült, hogy a spanyolországi Bilbao a Covid-járvány miatt, nem rendezhet Eb-meccseket. -írja a Blikk.

A spanyolok a baszk városban játszották volna a lengyelek, a svédek és a szlovákok elleni csoportmeccseiket is. Az UEFA közleménye szerint azonban Sevilla vállalta, hogy házigazda lesz. A döntés persze a baszkoknak is kellemetlen, ugyanis ez igen csak rontja a város imázsát, ugyanakkor Spanyolország fertőzés által legsúlyosabban érintett régiója Baszkföld, így Eb-mérkőzések nélkül marad a város.

A lap arra is kitér, hogy Németországban sem egyszerűbb a helyzet. Münchenben az Allianz aréna egyötödének megtöltését ígérték, de erre még semmiféle határozat nem született. Ez a magyar válogatottat is érinti, Marco Rossi együttese ugyanis junius 23-án a bajor stadionban lépne pályára a németek ellen. Az írek is hasonló cipőben járnak, Dublinban már az első körben sem tudták pontosan meghatározni, hány nézőt tudnak beengedni. 

Jelenleg úgy néz ki egyedül a budapesti Puskás Arénában lehet teltház, annyi nézőt engednek be a szervezők, amennyit csak tudnak. Sőt, Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányifón úgy fogalmazott: 

„Az oltottság csak azon kérhető számon, akinek erre lehetősége van”.

Tehát a 18 éven aluliak védettségi igazolvány nélkül is látogathatják majd a sporteseményeket, így akár a Puskás Aréna lelátóján is ott lehetnek a budapesti Eb-mérkőzéseken. -írja az Index. A Puskás Arénában az eredeti tervek szerint három csoportmérkőzés (amelyből kettőt a magyar válogatott játszik) és egy nyolcaddöntő lesz.

A szurkolók körében több pletyka is felröppent, miszerint a koronavírus-járvány miatti folyamatos módosítások veszélyeztethetik az Európa-bajnokság megrendezését,  azonban a kontinensviadalt, ha nem is mindenhol a tervezett városban, de mindenképp megfogják rendezni. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás