promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eb 2021: vajon lehetnek-e majd nézők a Puskás Arénában?
Borítókép:  MTI/Illyés Tibor
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar válogatott itthon játszhat, de az EUFA csak tavasszal dönti el, hogy egyáltalán lehetnek-e nézők a járvány miatt.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője az M4 Sport Sporthíradójában nyilatkozott arról, hogy az UEFA jelenleg négy lehetséges forgatókönyvvel számol.

Amennyiben a koronavírus-járvány kezelhetővé válik, teltházas mérkőzéseket lehet rendezni, de a lehetséges lebonyolítások között ott van az 50 és 100 százalék közötti nézőszám, a budapesti Európai Szuperkupa-döntőben alkalmazott harminc százalékos beengedés, valamint legrosszabb esetben a zárt kapus kontinensviadal is.

Tavaszig még sok minden történhet, de remélhetőleg addig olyan vakcina lesz terítéken, ami valóban hatásos lesz. Az UEFA a rendező országokkal külön-külön egyeztet majd, mivel nem tudni, hogy hol szorul vissza, vagy éppen harapódzik el újra a járvány. Ugyebár a vakcina megléte nem biztosíték arra, hogy ne legyenek tömeges megbetegedések.

Sipos Jenő hozzátette, hogy az Eb-re szóló jegyek értékesítésnek következő fordulóját várhatóan csak a nézőkre vonatkozó döntését követően bonyolítja le az UEFA.

Nézőszámtól függetlenül már lehet jelentkezni a EURO 2020 önkéntesprogramjába, amiben nagyjából 1000 emberre lesz szükség. Az alapfeltételek, hogy legalább 18 éves legyél, és társalgási szinten tudj beszélni angolul.

A jövő nyárra halasztott Európa-bajnokságot 12 európai nagyvárosban, köztük Budapesten rendezik meg. A Puskás Arénában három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt játszanak. A magyar válogatottnak nem lesz könnyű feladata, mivel olyan csapatokkal kell megmérkőzniük, mint Németország, Franciaország és a címvédő Portugália.

(via MTI)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás