promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A japán lakosok továbbra sem akarnak olimpiát
Borítókép:  Forrás: profimedia.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egészen pontosan, 103 nap múlva kezdetét veszi a 2020-ról idénre halasztott tokiói olimpia. A japán lakosok azonban továbbra sem szeretnék, ha megtartanák az ötkarikás játékokat. A megkérdezettek 72%-a törölné, vagy még egy évvel elhalasztaná, a tervek szerint július 23-án rajtoló világeseményt. 

Ahogy a koronavírus-járvány, úgy a tokiói olimpia körüli mizéria sem akar csillapodni. Mint ismert, a 2020-as ötkarikás játékokat a világjárvány miatt, pontosan egy évvel elhalasztották, így az előzetes tervek szerint, 2021 július 23-án végre megkezdik a versenyeket Tokióban. Ez azonban korántsem olyan egyszerű, mint ahogyan azt sokan gondolták. Az egyéves halasztás ugyanis hatalmas pénzkiesét okozott Japánnak, emellett nemhogy csökken, folyamatosan emelkedik a koronavírus-fertőzöttek, és a halálos esetek száma a világban. Korábban a japán kormány bejelentette, hogy nem szeretnék, ha tengerentúli nézők érkeznének a szigetországba. Bele se merünk gondolni, hogy ez a döntés milyen gazdasági hatással lesz majd Japánra.

Nem csoda, hogy az egyébként mindig jókedélyű japán lakosságnak is kezd elege lenni a olimpia körüli bonyodalmakból. Főleg, hogy a 125 millió fős országban, mindössze 0,4%-a kapta meg a koronavírus vakcinát, és nagyon lassan haladnak az oltásokkal. 

A Kyodo hírügynökség felmérése szerint, a japánok 72 százaléka még mindig azt szeretné, ha törölnék, vagy ismét módosítanák az időpontját az olimpiának.

Érdekes adat, hogy majdnem 40 százalék mondja azt, hogy törölni kéne a világeseményt, és csupán 24 százalékuk gondolja úgy, hogy idén nyáron kellene megrendezni az olimpiát és a paralimpiát a fővárosban. Japánban az elmúlt egy hétben 14-35 fő volt a koronavírus napi áldozatainak száma, naponta pedig 1500-3700 új fertőzöttet regisztrálnak, de a lakosság szerint ez a szám nagyban megugorhat, ha elkezdődik az esemény.

Ennek ellenére az ötkarikás játékok a tervek szerint, július 23-án kezdődik és augusztus 8-án zárul, a paralimpiát pedig augusztus 24. és szeptember 5. között rendezik. Magyarországon a sportolók többsége már megkapta a koronavírus-elleni védőoltást, és a legtöbb ország igyekszik beoltatni az olimpikonjait a kiutazás előtt. Persze vannak olyan sportolók is, akik inkább kihagyják az olimpiát, mint hogy vakcinát kapjanak. Erről bővebben ebben a cikkünkben olvashatsz: 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás