promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
U21-es Eb: a románok rasszizmus miatt feljelentették a magyar csapatot
Borítókép:  FERENC ISZA / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Román Labdarúgó-szövetség az UEFA-hoz fordult, miután a Magyarország elleni U21-es Európa-bajnoki csoportmeccsen a csapatukra két magyar játékos is rasszista tartalmú kifejezést tett.

 

 

Nem múlt el nyomtalanul a Magyarország-Románia U21-es Európa-bajnoki csoportmérkőzés. A három gólt, egy kiállítást, és 2:1-es román győzelmet hozó találkozót követőe a Román Labdarúgó-szövetség az UEFA-hoz fordult, szerintük ugyanis két magyar labdarúgó rasszista jellegű megjegyzést tett játékosaikra – írja a csakfoci.hu a sport.rora hivatkozva.

A két csapat játékosai a parázs hangulatú találkozón, illetve az után is összeszólalkoztak az Új Bozsik József stadionban. 

„Ezek a cigányok, ahogy neveztetek bennünket a pályán, 2-1-re legyőztek titeket. Hajrá Románia!”

– írta közösségi oldalán a román U21-es válogatott csapatkapitánya, Marius Marin. A román szövetség megerősítette a feljelentés tényét. 

„A magyar-román U21-es mérkőzés végén a román válogatott stábtagjai a játékosoktól értesültek arról, hogy az ellenfél két futballistája oda nem illően viselkedett a találkozó alatt, majd a lefújást követően is hasonló eset történt az arénában. Szövetségünk minderről értesítette az UEFA-t”  – írták.

A román portál megjegyezni, nem elszigetelt esetről van szó.

Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott jelenleg csoportja utolsó helyén áll egy lőtt és öt kapott góllal. Utolsó mérkőzését március 30-án, Hollandia ellen játsza a Gera Zoltán által irányított magyar csapat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás