promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő izgalmak, és hat gól a magyar-lengyel vb-selejtezőn
Borítókép:  PETER KOHALMI / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar labdarúgó-válogatott 3:3-as döntetlent játszott Lengyelország ellen vb-selejtezőn. Mutatjuk az összefoglalót!

A magyar labdarúgó-válogatott Lengyelország ellen kezdte meg szereplését a 2022-es katari világbajnoki-selejtezősorozatban. Talán nem meglepetés, hogy a meccs felvezetésének jelentős része arról szólt, hogy miként állítható meg Robert Lewandowski a világ egyik, ha nem a legjobb formában lévő játékosa.

„Lewandowski a világ egyik legjobb játékosa, mellette Zilinski is igazi klasszis, de rajtuk kívül is nagyon sok remek játékos szerepel a lengyeleknél, akik topcsapatokban szerepelnek hétről hétre. Nem véletlen, hogy míg mi a 40. helyen állunk a világranglistán, ellenfelünk a 19. pozíciót foglalja el. A sikeres szereplés kulcsa a megfelelő csapatjáték, emellett az egyéni játék szintjén is a maximumot kell adnunk, valamint szerencsére is szükségünk lesz, mert utóbbi összetevő is nagyban hozzájárul a mérkőzések kimeneteléhez. A kulcspillanatokban elengedhetetlen a szerencse, enélkül nehéz eredményeket produkálni”

- fogalmazott a lengyelek elleni meccs előtt a magyar kapitány, Marco Rossi.

Amíg lengyel oldalon minden kulcsjátékos rendelkezésre állt, addig magyar oldalon, Rossinak akadt problémája, ugyanis sérülése miatt nem számíthatott Szoboszlai Dominikra, a csapat meghatározó focistájára. Az azonban örömteli, hogy a korábban kevés percet játszó Szalai Ádám úgy érkezett Budapestre, hogy a visszaverekedte magát a Mainz csapatába. A magyar válogatott a szokásos 3-5-2-es rendszerben lépett pályára, míg a lengyelek 4-4-2 felállással kezdtek.

Az első félidőben ugyan a lengyel csapat birtokolta többet a labdát, denem volt kaput eltaláló lövése. A magyar csapat szervezetten védekezett, s labdaszerzést követően kereste az ellenfele mögött megnyíló üres területeket. Ez a felfogás a 6. percben sikerrel társult: egy labdaszerzést követően Sallai Roland szerzett vezetést.

A második félidőben már kevéssé statikus, sokkal inkább lüktetőbb mérkőzést lehetett látni. Szalai Ádám az 53. percben 2-0-ra alakította az állást, majd jött egy egyperces kihagyás: a 60., és 61. percben is gólt lőtt a lengyel csapat, Piatek és Jozwiak is betalált, így 2:2-re alakult az állást. Aztán jött az újabb fordulat, Szalai tartott meg egy labdát a tizenhatoson belül, majd a középre tett beadására Willi Orban érkezett, s lett 3:2. De ez se tartott sokáig, ugyanis jött Lewandowski és kialakította a 3:3-as végeredményt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás