promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Marco Rossi elmondta, mi kell a lengyelek elleni eredményes játékhoz
Borítókép:  MIKKO STIG / LEHTIKUVA / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar labdarúgó-válogatott Lengyelország elleni kezdi meg a 2022-es katari világbajnokság selejtezőjét. A magyar szövetségi kapitány, Marco Rossi elárulta, a sikeres szereplés kulcsa a megfelelő csapatjáték.

A magyar labdarúgó-válogatott Lengyelország elleni kezdi meg a 2022-es katari világbajnokság selejtezőjét. A március 25-i mérkőzés előtt a magyar csapat megtartotta utolsó sajtótájékoztatóját, amelyen a szövetségi kapitány, Marco Rossi arról beszélt, hogy igyekeztek felkészülni a lengyel csapat legjobb játékosaira, persze, az nagy kérdés, sikerül-e a tervet a gyakorlatba átültetni – írja a valogatott.mlsz.hu.

„Lewandowski a világ egyik legjobb játékosa, mellette Zilinski is igazi klasszis, de rajtuk kívül is nagyon sok remek játékos szerepel a lengyeleknél, akik topcsapatokban szerepelnek hétről hétre. Nem véletlen, hogy míg mi a 40. helyen állunk a világranglistán, ellenfelünk a 19. pozíciót foglalja el. A sikeres szereplés kulcsa a megfelelő csapatjáték, emellett az egyéni játék szintjén is a maximumot kell adnunk, valamint szerencsére is szükségünk lesz, mert utóbbi összetevő is nagyban hozzájárul a mérkőzések kimeneteléhez. A kulcspillanatokban elengedhetetlen a szerencse, enélkül nehéz eredményeket produkálni"

– fogalmazott Marco Rossi. Elárulta, bízik benne, hogy folytatni tudja a Paulo Sousa elleni eredményes szereplést, a lengyelek jelenlegi szövetségi kapitánya ellen a Budapest Honvéd vezetőedzőjeként kétszer is sikerült jó eredményt elérnie.

A sajtótájékoztatón szintén részt vett Nikolics Nemanja, a Lengyelországot megjárt támadó. 

„Az előző fél év okot ad a bizakodásra, hiszen nagyon szép eredményeket értünk el, megvalósítottuk minden kitűzött célunkat, és a mutatott játékra is lehet alapozni. Persze, a játékban még fejlődnünk kell egyénileg és csapatként egyaránt. Tiszteljük a lengyelek, de bízunk a saját képességeinkben, és abban is, hogy az eddigieknél is nagyobb célokért küzdhetünk a jövőben. A lengyeleknél játszik a világ egyik legjobb játékosa ott van a csapatban: Lewandowski fantasztikus ütemben termeli a gólokat. Fontos, hogy kikapcsoljuk őt a játékból, ez azonban korábban nálunk erősebb csapatoknak sem sikerült. Apróságok dönthetnek, fontosak lehetnek a pontrúgások, és el kell kerülnünk a hibákat. Harcos meccset várok, kemény párharcokkal, rengeteg futással, de itthon a a győzelem megszerzése a célunk"

– mondta Nikolics.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás