promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Détári Lajos elmondta, mit gondol Szoboszlai Dominikról
Borítókép:  AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A közelgő Magyarország-Lengyelország világbajnoki selejtező-mérkőzés kapcsán kérdezték Détári Lajost Szoboszlai Dominikról.

A közelgő (március 25.) Magyarország-Lengyelország világbajnoki selejtező-mérkőzés kapcsán készített rövidebb interjút Détári Lajossal a Magyar Nemzet. A beszélgetés során az Európa-szerte ismert focista beszélt az 1987. májusi, lengyelek elleni találkozóról, illetve az azon lőtt góljáról (videó alább). Mint a korábbi világválogatott focista a szinte az alapvonalról lőtt gólja kapcsán elárulta, hogy

eszébe se jutott volna neki olyan nehéz szögből kapura lőni, de Verebes József (az akkori szövetségi kapitány) mondta neki a meccs előtt, hogy még szögletből is célozza meg a kaput, szabadrúgásból pedig főleg, és ez jutott akkor az eszébe. „Ha ő nem kér meg rá, biztosan beadom az alapvonaltól, ami akár számunkra is veszélyes lehetett volna, hiszen egy kifejelt labdával könnyen kontrázhat az ellenfél"

– mondta Détári.

A beszélgetés során szó esett Szoboszlai Dominikról is. Détári arra a felvetésre, miszerint Szoboszlai lehet az utódja, ekképp felelt:

„minden adottsága megvan ahhoz, hogy a kontinens legjobb futballistái közé tartozzon majd, ám itt még fontos a jövő idő. Megütközve látom, hogy egyesek már minden idők legjobbjai közéi is beválasztanák, ami enyhén szólva is nagyon korai még. Egyelőre az osztrák bajnokságban mutatta meg magát, nagyon jól döntött, hogy Salzburgból Lipcsébe szerződött, az jó következő lépcsőfoknak tűnik a számára. Ugyanakkor még bizonyítania kell a Bundesligában, és majd akkor hasonlítsuk őt össze olyan magyar futballistákkal, akik tíz-tizenöt esztendős pályafutással szereztek maguknak tekintélyt. Remélem, egyszer eléri azt, amit sokan már most látnak benne."

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás