promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Van egy nagy visszatérő, Marco Rossi kijelölte keretét a vb-selejtezőkre
Borítókép:  PAVEL GOLOVKIN / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi kihirdette a Lengyelország, San Marino és Andorra ellen készülő keretét. Van egy nagy visszatérő és két újonc.

A magyar labdarúgó-válogatott március végén megkezdi a 2022-es katari világbajnokság selejtezőjét. A szövetségi kapitány, Marco Rossi pedig kihirdette a Lengyelország, San Marino és Andorra ellen készülő keretét. A megszokott nevek mellett több érdekességet is lehet találni. A Ferencvárostól az MTK szerződő, és az utóbbi hetekben remek formában futballozó Varga Roland ismét meghívót kapottm, míg Géresi Krisztián és Tóth Balázs először készülhet az A-válogatott keretével.

„Ahogy korábban el elmondtam, ha csak valaki kiugró teljesítménnyel nem hívja fel magára a figyelmet, akkor nincs értelme változtatni az őszi csapaton. Mindemellett Szoboszlai Dominik és Könyves Norbert sérült, Gyurcsó Ádám pedig jelenleg keveset játszik klubcsapatában, ezért rájuk ezúttal nem számíthatok. Ugyanakkor Varga Roland nagyon jól járt a klubváltással, rengeteget játszik és sok gólt rúg, kitűnő formában van. Ugyanez elmondható Géresi Krisztiánról is, aki olyan képességekkel rendelkezik, amilyenekre szükségünk van, bár ő azért még nincs csúcsformában, de bízom benne, hogy a meghívó újabb lökést ad neki ennek eléréséhez. Tóth Balázs a sérüléssel bajlódó Kovácsik Ádám hiánya miatt, valamint jó teljesítményének köszönhetően kap lehetőséget, hiszen az egyik legjobb fiatal kapus az országban. Gazdag Dánielre novemberben is számítottam volna, de a koronavírus sajnos közbeszólt. Ugyanakkor azt gondolom, hogy nemzetközi szinten ő inkább középpályásként tudja a legjobb teljesítmény nyújtani, és nem azon a poszton, amelyen a Honvédban mostanában gyakran játszik"

– fogalmazott a kerethirdetést követően Marco Rossi az mlsz.hunak.

    Az első három meccs közül Rossi kiemelte az Andorra ellenit. Mint mondta, a papírforma szerint San Marinót és Andorrát is le kellene győznünk, ám e két találkozó megnyerése is rendkívül komoly feladat lesz.

    Pár éve éppen Andorrában láthattuk, mi történhet, ha egy ellenfelet nem veszünk kellően komolyan. Az andorrai vereség megmutatta, hogy egy kis csapat elleni mérkőzés is nagyon nehéz lehet, ha fejben nem vagyunk eléggé koncentráltak, és nem vesszük elég komolyan a mérkőzést" – tette hozzá.

    Íme tehát Marco Rossi kerete:

    • kapusok: Dibusz Dénes, Gulácsi Péter, Tóth Balázs;
    • védők: Botka Endre, Fiola Attila, Hangya Szilveszter, Kecskés Ákos, Lang Ádám,  Lovrencsics Gergő, Szalai Attila, Orban Willi;
    • középpályások: Cseri Tamás, Gazdag Dániel, Holender Filip, Kalmár Zsolt, Kleinheisler László, Nagy Ádám, Nego Loic, Schafer András, Sigér Dávid;
    • támadók: Géresi Krisztián, Nikolics Nemanja, Sallai Roland, Szalai Ádám, Varga Kevin, Varga Roland.

    Végül pedig nézzük a magyar válogatott 2021-es vb-selejtezős mérkőzéseit:

    1. március 25., 20.45: Magyarország-Lengyelország
    2. március 28., 20.45: San Marino-Magyarország
    3. március 31., 20.45: Andorra-Magyarország
    4. szeptember 2., 20.45: Magyarország-Anglia
    5. szeptember 5., 18.00: Albánia-Magyarország
    6. szeptember 8., 20.45: Magyarország-Andorra
    7. október 9., 20.45: Magyarország-Albánia
    8. október 12., 20.45: Anglia-Magyarország
    9. november 12., 20.45: Magyarország-San Marino
    10. november 15., 20.45: Lengyelország-Magyarország.
    Hasonló tartalmak
    Galéria - Van képünk hozzá
    Színes
    Tech & Tudomány
    Helyi Hírek
    Időjárás