promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„A futballistafeleségeknek nincs semmi dolguk, csak a gyereknevelés"
Borítókép:  Móricz Csaba / Kisvárda FC
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Kisvárda sportigazgatója, Révész Attila újabb hosszabb eszmefuttatást tartott az alvásról, s a focistafeleségek feladatairól. Kiderült például, hogy Magyarországon nem nagyon figyelnek az apró részletekre, illetve, hogy a futballistafeleségek nem olyanok, mint egy átlagos, munkába járó háziasszony. 

Tornádóként söpört végig a magyar sajtóban a Kisvárda sportigazgatójának, Révész Attilának könnyed eszmefuttatása a focistafeleségek feladatköréről, arról, hogy miként segítség barátjukat, férjüket. Csak egy gyors visszaemlékezés:

„arra szerettem volna ösztökélni őket, nyilván itt elsősorban a külföldi játékosok barátnőire gondoltam, hogy ha szeretnének Magyarországon, ebbe a szép országban, ilyen jó körülmények között maradni, akkor nekik is feladatuk van, és a barátjukat, férjüket a legjobb állapotba kell hozni” 

– fogalmazott egyebek között Révész. (A hosszabb verziót ide kattintva olvashatod el.) Az OTP Bank Ligában szereplő csapat sportigazgatója nem állt meg ennyinél, most a Retro Rádióban magyarázta el mi, hogyan, merre, miért és meddig – szúrta ki a beszélgetést az Index.

A beszélgetés elején Révész jelezte, hogy azt tapasztalt, lazult a pályán tapasztalható fegyelem, ezért lépnie kellett.

„A kialvatlanság azonnal tetten érhető a sportolóknál, ha azt látom, hogy szétcsúsznak, a kognitív képességek lelassulnak, taktikai, technikai téren becsúsznak a bakik. (...) Magyarországon nem nagyon figyelnek az apró részletekre, nyugaton viszont ez ma már az alap. Én már évek óta igyekszem egy-két lépéssel a hazai gyakorlat előtt járni"

– mondta Révész.

Utalva arra, hogy a Real Madrid erőnléti edzője azzal kezdte a csapanál a munkát, hogy feltérképezte az alvási szokásokat, s kiderítette, a kialvatlanságnak nagy szerepe van a sérülések kialakulásában.

Arra a kérdésre Révész, hogy a focistafeleségek miként fogadták a beavatkozást a magánéletükbe, ekképp felelt:

„Lehet, hogy az akcióm a magyar társadalomban ellenérzéseket váltott ki, de látni kell: a futballistafeleségek nem olyanok, mint egy átlagos, munkába járó háziasszony. Nekik nincs semmi dolguk, csak a gyereknevelés, nem kell hajnalban elindulni a munkahelyükre, rengeteg szabadidejük van, ráadásul messze az átlag feletti életszínvonalon élnek. No, ha ez így van, akkor nyugodtan vállalhatnak is egy kis áldozatot, és éjszaka keljenek csak fel, ha felsír a gyerek, és ne várják ezt el a férjüktől, akinek esetleg másnap fontos mérkőzésen kell helyt állnia."

Kiderült, Révész műszerekkel is méri a játékosai alvásminőségét, azért, hogy beállítsa a bioritmusukat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás