promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy megye II-es csapat sajátosan értelmezte az MLSZ-szabályt
Borítókép:  A fotó illusztráció. CHRISTOF STACHE / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Pest megye II. osztályában szereplő Pomáz meccsét „biztonsági őrként" lehet megnézni, sőt a szünetben még a büfében fogyasztani is lehet. A klub sajátosan értelmezte az MLSZ által hozott szabályt.

Úgy tűnik, vannak olyan klubok Magyarországon, amelyek fittyet hánynak a Magyar Labdarúgó-szövetség által az előző év márciusában hozott, s a mai napig érvényben lévő szabályokra. Az MLSZ ugyanis még 2020 márciusában döntött arról, hogy az összes magyarországi labdarúgó-mérkőzés csak zártkapuk mögött rendezhető meg. Igaz, azt azért érdemes tudni, hogy a döntés értelmében a játékosok és a stábtagok mellett szűk körű rendezőgárda is jelen lehet a helyszínen. Utóbbi pontot játszotta ki a megye II-ben szereplő Pomáz csapata, erre az RTL Klub Fókusz című műsora jött rá.

A csatorna kapott egy felháborodott hangvételű levelet, amely arra hívta fel a figyelmet, hogy Pomázon szabálytalan módon rendeznek mérkőzéseket, ráadásul a meccs szünetében a büfé is üzemel. A RTL Klub stábja pedig ellátogatott az – elvileg – zártkapus Pomáz-Szentendre Pest megye II. osztályú meccsre.

A rejtett kamerás felvételen jól látszik, hogy security feliratú mellényben, „biztonsági őrként" lehet meccset nézni, sőt a szünetben még a büfében is el lehet fogyasztani egy-két doboz sört, ha jól esik.

A Fókusz megkereste a rendőrséget, amely jelezte, megyei II. osztályú sportrendezvényeket csak akkor ellenőrőzi, ha intézkedést igénylő esemény történik.

Míg a Pomáz labdarúgócsapatának vezetősége azt mondta, az ügy kivizsgálás alatt van, annak lezártáig nem kívánnak nyilatkozni.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás