promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sporttörténelmi siker: a Liu testvérek taroltak a világbajnokságon
Borítókép:  Forrás: VINCENT JANNINK / ANP / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Minden idők legeredményesebb világbajnokságát zárta a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott. A Liu testvérek szétosztották egymás között az érmeket. 

A koronavírus a rövidpályás gyorskorcsolyázóink életét is alaposan megtépázta. A pandémia miatt Liu Shaolin Sándornak és fivérének, Liu Shaoang (Ádónak) majdnem egy teljes évet kellett várnia arra, hogy újra nemzetközi mezőnyben versenyezhessen. Az egy hónappal ezelőtti Európa-bajnokságon ez még érezhető volt rajtuk, a múlt hétvégén rendezett hollandiai világbajnokságon azonban már gondoskodtak róla a fiúk, hogy ne lehessen észrevenni a korábbi kényszerpihenőt. 

Szombaton Liu Shaoang 500 méteren rajt-cél győzelmet aratva, megszerezte élete első egyéni világbajnoki címét.

Vasárnap pedig minden idők legjobb teljesítményét nyújtották a Liu testvérek. 1000 méteren Liu Shaolin Sándor ért be elsőként a célba, mögötte fivére, Ádó ezüstérmet szerzett. Majd következhetett a 3000 méteres szuperdöntő, ahol Liu Shaoang taktikusan korcsolyázva megszerezte Magyarország első összetett világbajnoki címét is. Liu Shaolin Sándor ezúttal elszámolta magát, és egy körrel a vége előtt kiállt a versenyből – így végül ezüstérmet szerzett egyéni összetettben. Itt azonban még mindig nincs vége a felsorolásnak. A nap végére maradt a férfiváltó, amely ezúttal a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Burján Csaba összetételben futott és odaért a dobogó második fokára: egy olyan kaotikus futamban, amelyben előbb az olaszok, majd a mieink hibáztak, a futam után pedig az oroszokat kizárták.

A magyar csapat így végül három arany- és három ezüstéremmel zárta a dordrechti világbajnokságot, ami minden idők legjobb világbajnoki szereplése volt.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás