Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Razziát tartottak a Barcelona székházában, letartóztatták a klub korábbi elnökét

Razziát tartottak a Barcelona székházában, letartóztatták a klub korábbi elnökét

Sport & Szabadidő

Razziát tartottak a Barcelona székházában, letartóztatták a klub korábbi elnökét

Sport & Szabadidő

Promotions 16:16

A katalán rendőrség házkutatást tartott az FC Barcelona irodáiban. A klub korábbi elnökét, Josep Maria Bartomeut és több egykori vezetőt is letartóztattak.

A katalán rendőrség (a Mossos d'Esquadra) házkutatást tartott az FC Barcelona főhadiszállásán, a klub irodáiban. A hatóságok letartóztatták a klub korábbi elnökét, Josep Maria Bartomeut és több egykori vezetőt – írja a The Guardian. Ennél több részlet az eseményekkel kapcsolatban egyelőre nem látott napvilágot.

Az azonban szinte biztosra vehető, hogy az akció az úgynevezett „Barca-gate"-hez köthető. A katalán klub korábbi vezetőségéhez köthető, s előző év februárjában kirobbant botrány lényege, hogy az egykori elnök, Bartomeu és több vezetőségi tag amellett, hogy már-már „művészi szintre" emelte az adminisztrációs csalás fogalmát, egy I3Ventures ügynökséget azzal bízott meg, hogy 

lejárató kampány keretében, a közösségi médiában sározzon be olyan játékosokat, edzőket, akik szemben álltak Josep Maria Bartomeuval. Olyan nevek voltak sajtóhírek szerint a célkeresztben, mint Pigué, Messi vagy épp Guardiola.

A rendőrség már nyáron kihallgatott néhány értintett az ügyben.

A mostani akció kevesebb mint egy héttel a Barcelona elnökválasztása előtt történt. A klub pártoló tagjai (sociók) március elején Victor Font, Joan Laporta és Toni Freia közül választhatják meg a következő elnököt.

Borítókép: FRANCK FIFE / AFP