promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Íme az új bajnokcsapat – ők nyerték az idei Super Bowlt
Borítókép:  PATRICK SMITH / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Tampa Bay Buccaneers nyerte a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjét, az 55. Super Bowlt: 31-9-re győzött a címvédő Kansas City Chiefs ellen.

A 43 éves Tom Brady, a floridaiak irányítója - aki tavaly húsz esztendő után hagyta el a New England Patriots csapatát - tizedik nagydöntőjében a hetedik bajnoki címét ünnepelhette.

A Tampa Bay története során másodszor nyerte meg a Vince Lombardi-trófeát.

Az első támadások korán véget értek mindkét oldalon, végül a Chiefs szerezte az első pontokat egy mezőnygólnak köszönhetően (0-3). A Tampa gyorsan válaszolt, egy 75 yardos támadássorozat végén Rob Gronkowski kapott touchdown-passzt Bradytől (7-3). A házigazda nem sokkal később növelhette volna előnyét, egészen a Chiefs gólvonaláig jutott, de négy kísérletből sem tudta beerőszakolni a labdát a célterületre.

A Patrick Mahomes által vezetett Chiefs támadósor képtelen volt haladni, ráadásul egy elrontott punt után kiváló mezőnypozícióból jöhetett a Buccaneers. A Kansas City védelme ugyan jól védekezett, de a mezőnygól-kísérletnél a speciális egység nagy hibát követett el - idő előtt ugrottak be -, így a büntetés után jöhetett újra Brady, aki újfent Gronkowskinak adott touchdown-passzt (14-3).

A Kansas csak egy mezőnygóllal tudott válaszolni (14-6), Bradynek pedig egy perce maradt a félidő vége előtt visszatámadni. A Chiefs védői újra több szabálytalanságot elkövettek, így a Tampa végül egy yardról jöhetett, Brady pedig Antonio Brownnak osztotta ki harmadik TD-passzát (21-6).

A második félidő első támadásából a Chiefs újabb mezőnygólt rúgott (21-9), de a Tampa azonnal válaszolt, Leonard Fournette 27 yardos futással szerzett újabb touchdownt (28-9). Mahomes a következő támadásban szorongatott helyzetből szeretett volna nagy játékot kihozni, de eladta a labdát, a Tampa pedig újra mezőnygólig jutott (31-9).

A zárónegyed elején a Chiefs egy hosszú támadás végén újra pontok nélkül maradt, a Tampa pedig így kényelmesen őrizhette az eredményt.7

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás