promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos játékosa hagyja el a Fradit
Borítókép:  ATTILA KISBENEDEK / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Ferencváros hivatalos honlapján jelentette be, hogy távozik a csapattól Abraham Frimpong. A védő az al-Ainban folytatja pályafutását.

Távozik magyar bajnoki címvédő és listavezető férfi labdarúgócsapatunk ghánai védője, Abraham Frimpong

– írja hivatalos oldalán a Ferencváros.

A ghánai védő 2018 júliusában, a Red Star Belgrádtól érkezett a magyar klubhoz, ahol meghatározó szerepet töltött be a védeleemben. A 27 éves focista rögtön az első idényében (13 NBI-es meccsen 1 gól és 1 gólpassz a mérlege) bajnoki címet szerzett a Fradival, majd tevékeny részt vállalt abban, hogy a Ferencváros előbb az Európa Liga, majd a Bajnokok Ligája csoportkörébe jusson.

A labdarúgó minden sorozatot figyelembe véve 81 mérkőzésen lépett pályára a Ferencvárosban, összesen 2 gólt szerzett, 1 gólpasszt osztott ki. Végül két bajnoki címmel a zsebében, illetve Európa Liga és a Bajnokok Ligája csoportkörös meccsekkel a lábában hagyja el a csapatot Frimpong, aki a szaúd-arábiai al-Ainban folytatja pályafutását.

Érdekesség, hogy a szaúd-arábiábai együttesben Frimpong annak az Amadou Moutarinak csapattársa lesz, aki 2017 és 2019 között volt a Ferencváros futballistája.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás