promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Koronavírusos lett a Forma-1 fiatal pilótája
Borítókép:  F1
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem indulnak szerencsésen az idei felkészülés a Forma-1 egyik legkedveltebb pilótája számára. Pierre Gasly hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy koronavírusos, de nem csak ő küzd nehézségekkel. 

„Helló, mindenki! Remélem, mind jól vagytok, biztonságban. Szeretném tudatni, hogy pozitív lett a COVID-19-tesztem. Mindenkivel közöltem, akivel az utóbbi napokban kapcsolatban voltam(...)Elkülönültem, és követem a helyi egészségügyi hatóságok protokollját. Jól érzem magam, és folytatni fogom az edzéstervemet otthonról, miközben karanténban maradok. Vigyázzatok magatokra!”

írta a 24 éves francia az oldalán, akinek a szavaiból kivehető, hogy nem döntötte le a lábáról a vírus, azonban a tesztek és a felkészülés így nyilván csúszni fog. Nagyon gondot okozhat ez az Alpha Tauri számára, hiszen a tavaly egyre jobb eredményeket hozó csapattal, 2021-ben sokak szerint érdemes komolyan számolni. 

Viszont nem csak a RedBull második csapata, hanem a Haas-nak is jócskán meggyűlik a baja a járvánnyal.

Motorja ugyan már van az itállónak, azonban még az autók nincsenek összeszerelve és beindítani sem tudják őket, ami akár a tesztekig is elhúzódhat. 

Mivel az autó nagyrészt a tavalyi elemekből fog állni, ezért az alkatrészek már a bázison vannak, ugyanakkor logisztikai szempontból idén máshol, Banburyban szerelik össze őket. E döntésnek viszont van egy hátulütője: a koronavírus-járvány miatt szigorú szabályok vannak érvényben Nagy-Britanniában és egész Európában, ami megnehezíti a csapatok tagjainak mozgását. A Haas esetében ez azért probléma, mert bár a Ferrari el tudta küldeni Angliába az új motort, szakembereit nem utaztathatja a 14 napos karanténkötelezettség miatt. Nélkülük pedig az erőforrást nem indíthatják be. – tudta meg az M4 Sport

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás