promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Íme Michael Schumacher utolsó videós interjúja!
Borítókép:  Forrás: Youtube
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Schumacher-család nyilvánosságra hozta a pilóta honlapján a Michael Schumacherrel készített utolsó videós interjút, amit két hónappal súlyos balesete előtt adott. 2013. december 29-én síelés közben elesett, hónapokon át kómában volt, és olyan kiterjedt fejsérülést szenvedett, hogy valószínűleg soha többé nem fog tudni teljes életet élni.

Családja Svájcban ápolja, a nyilvánossághoz semmilyen információ nem jut el az állapotáról. Azonban felesége egy pár napja egy-két gondolatot nyilvánosságra hozott azzal kapcsoalatban, hogy hogyan teltek az elmúlt évek.

A Forma-1 történetének talán legnagyobb csillaga, a hétszeres világbajnok német pilótát számos témáról kérdezték.

Ebből kiderül például, hogy nem első, 1994-es világbajnoki címének örült addig a legjobban, hanem a 2000-es, Suzukában megnyert címnek, melyet már a Ferrarinak kaszírozott. Az istálló 21 éven át tartó rossz sorozatot tört meg Schumachernek köszönhetően. 2000-től indult a Schumacher-egyeduralom, 2005-ig nem nyert más vilábajnokságot a sorozatban rajta kívül.

A legtiszteletreméltóbb vetélytársának Mika Häkkinent tartotta, akivel bár óriási csatákat vívott, mindig normális kapcsolatot tudott tartani a pályán kívül.

A gokartos példaképek közül Ayrton Sennára és Vincenzo Sospirire nézett fel leginkább, az első számú példaképe érdekes módon mégis egy futballista volt, Toni Schumacher. Fiatal koromra tekintettel nézzék el nekem, de az első kép, ami beugrik a klasszis német kapuvédőről az, amikor az 1982-es világbajnokság elődöntőjében szabályosan elgázolja a kiugró Battistont, akit hosszasan kellett ápolni az eset után. Megsérült a gerince, fogai estek ki az ütközés során, majd kómába esett egy időre. Végül nem tört kerékbe a pályája, később tudott még focizni. A játékvezető nem látta vétkesnek Schumachert, aki a 3-3-as meccsen két büntetőt is védett a tizenegyespárbajban, a döntőbe juttatva csapatát.
A kétely, a szkeptikus nézőpont nagyon fontos, hiszen az ember csak úgy tud folyamatosan előrelépni, ha vizsgálja, mit tud még jobban csinálni. Mindig is úgy éreztem, hogy nem vagyok elég jó, tovább kell fejlődnöm, ez volt a recept, hogy idáig eljussak
– talán ez a kulcsmondat az egész interjúból. Schumacher ezt arra a kérdésre reagálja, hogy gondolta volna-e, hogy ennyi rekordot fog megdönteni, s kételkedett-e a képességeiben. A fentiekhez hozzáteszi, a Forma-1-re soha nem szabad egyéni sportként tekinteni, mert ahogy az élet legtöbb területén, itt is kizárólag csapatmunkával lehet eljutni a legmagasabb szintre. Ennek részeként ő nem csupán a vezetésre koncentrált, de a többi istálló pilótáját is elemezte, sőt a többi csapat csapatembereit is.

A gokartversenyről, mely minden klasszis F1-pilóta alma matere, úgy tartja, hogy tökéletesen felkészít a csúcskategóriás viadalokra, s nem csak technikailag, vagy képességfejlesztés terén, de abban is, hogy a pilóták itt megtanulják, mi az a küzdelem. Viszont pusztán tehetséggel ezután nem sokra megy az ember Schumacher meglátása szerint, a minőségi versenyzéshez rengeteg tanulásra van szükség.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás